Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Τέρμα στις αλληλοκατηγορίες θέλει ο Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης ΤσίπραςΟ πρόεδρος του κόμματος εμφανίστηκε να επιθυμεί να μπει τέρμα στις σφοδρές επιθέσεις προς τη Λαϊκή Ενότητα και στις αλληλοκατηγορίες, αφού παρακολουθεί το κύμα αποστρατεύσεων να αδυνατίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.


Το εκλογικό του πρόγραμμα θα σχηματίσει το Σαββατοκύριακο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ευρεία συνδιάσκεψη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε χθες το «εναρκτήριο λάκτισμα» της προεκλογικής μάχης για το κόμμα.

Η χθεσινή Πολιτική Γραμματεία -διευρυμένη με στελέχη πρώτης γραμμής- αποφάσισε τη σύγκληση συνδιάσκεψης που θα ορίσει το πρόγραμμα αλλά και τα κριτήρια για τα ψηφοδέλτια, ενώ σημαδεύτηκε από την παραίτηση του γραμματέα με βολές προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στη συγγραφή του προγράμματος ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να αξιοποιηθούν μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη που ενεπλάκησαν με τη διαπραγμάτευση, αλλά και τη δημόσια διοίκηση.

Σκοπός της ηγετικής ομάδας είναι να ζητήσει από τα στελέχη τη δέσμευσή τους στο προεκλογικό πρόγραμμα που θα καταρτιστεί, ως «δικλίδα ασφαλείας» για τη στάση τους στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Ν. Φίλης: Στόχος η αυτοδυναμία

Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει αυτοδυναμία στις επικείμενες εκλογές, τόνισε (ΣΚΑΪ) σήμερα το πρωί ο Νίκος Φίλης .

«Στις 25 Ιανουαρίου ο λαός ψήφισε, αλλά με άλλα δεδομένα θέλουμε δημοκρατική νομιμοποίηση δεν είμαστε εμείς ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για να είμαστε γαντζωμένοι στις καρέκλες μας. Είναι ζήτημα ηθικής τάξης» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε «μείζονα εκβιασμό» και «επώδυνο συμβιβασμό» τη συμφωνία με τους δανειστές επισημαίνοντας ότι «το άλλο σκέλος είχε άτακτη χρεοκοπία».

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος υποστήριξε πως κάποια από τα πρόβλεπομενα της συμφωνίας θα εφαρμοστούν και άλλα θα αλλάξουν.

Παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν διέγνωσε έγκαιρα ότι οι εταίροι δεν ήταν σε κατεύθυνση συμφωνίας, αλλά σε κατεύθυνση τιμωρίας της χώρας και του λαού.

Ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι «μόνο ένα νέο κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν έχουμε ντε και καλά άποψη ότι πρέπει να συμμαχήσουμε με το παλαιό πολιτικό κατεστημένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: