Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Γιατί ο Γ. Στουρνάρας δεν μπορεί να πάει στη Βουλή

Γιάννης ΣτουρνάραςΤην απόφασή του να μην παραστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής και να μην ανταποκριθεί στη τρίτη κλήση της Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Με επιστολή του ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος γνωστοποίησε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να πάει στη συνεδρίαση που θέμα έχει την εξέτασή του για το σχέδιο συμφωνίας συμβιβασμού ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και τη Siemens...


Στην επιστολή που δημοσίευσε η «Ημερησία» ο κ. Στουρνάρας επικαλείται το επιβαρυμένο πρόγραμμά υποστηρίζοντας ότι είχε δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στον Ιούλιο κατά τις οποίες θα μπορούσε να πάει στη Βουλή.

Ισχυρίστηκε ότι δεν έχει νόημα η παρουσία του στην Επιτροπή, επειδή λόγω της δρομολόγησης της προεκλογικής περιόδου «στις συνεδριάσεις αυτές δεν μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών τους».

Επίσης, δήλωσε πως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι στη διάθεση της νέας Βουλής να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς, στην αίθουσα βρέθηκαν μόνο δύο βουλευτές της «Λαϊκής Ενότητας» και η Πρόεδρος της Βουλής άσκησε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: