Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Βαρουφάκης: Είπα στον Σόιμπλε να μην γίνει Δρ. Φρανκενστάιν

Βαρουφάκης: Είπα στον Σόιμπλε να μην γίνει Δρ. Φρανκενστάιν – Σόιμπλε: Ο Βαρουφάκης ήταν ένας αστέρας των ΜΜΕ (Photos) - MediaΜε ένα εκτενές αφιέρωμα το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD  ξεδιπλώνει το βίο του «σκληρού» Γερμανού ΥΠΟΙΚ, καθώς ο Σόιμπλε εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, να παίζει σκάκι στα νιάτα του, να καπνίζει πίπα, έχοντας στο γραφείο του την Άνγκελα Μέρκελ, την εποχή ακόμα που η ίδια ήταν μέλος των Χριστιανοδημοκρατών, να δίνει για πρώτη φορά το... χέρι του στον Γιάνη Βαρουφάκη κατά την πρώτη επίσκεψη του τέως υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας στο Βερολίνο.

Μάλιστα αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρει: Μας εντυπωσίασαν οι... δωρεάν και μακροσκελείς διαλέξεις του, στα Eurogroup...

Αναφερόμενο το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης στο προφίλ του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον χαρακτηρίζει κουρασμένο, γκρινιάρη και πανίσχυρο.





Στο επίμαχο ντοκιμαντέρ του Γερμανού σκηνοθέτη και παραγωγού, Στέφαν Λάμπι, πολλοί ηγέτες της Ευρώπης πλέκουν το εγκώμιο του Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς στην Ευρώπη ενώ ο ίδιος ο Σόιμπλε δηλώνει για τον εαυτό του ότι είναι πεισματάρης και πιστός.



Στο ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: "Σόιμπλε: Δύναμη και Αδυναμίες",ο Σόιμπλε αποκαλεί τον Γιάνη Βαρουφάκη, «αστέρα των ΜΜΕ» κατά τις δραματικές διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ήταν έντονη η παρουσία του στα μίντια. Ήταν ένας αστέρας των ΜΜΕ" λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: "Περιφερόταν με τη μοτοσικλέτα και το
κράνος του. Τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνταν πολύ με το γεγονός ότι δεν φορούσε γραβάτα και είχε ξεκούμπωτο το επάνω κουμπί του πουκαμίσου, το οποίο ήταν έξω από το παντελόνι. Δεν το βρίσκω τόσο συναρπαστικό, να ασχολούνται με το εάν κάποιος φοράει γραβάτα ή όχι. Αυτά δεν είναι και τόσο σοβαρά πράγματα, κατά τη γνώμη μου" αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρεται στην παρουσία του μέχρι πρότινος ομολόγου του στις συνεδριάσεις του Eurogroup.

"Εγώ και οι συνάδελφοί μου εντυπωσιαστήκαμε από τις δωρεάν και μακροσκελείς διαλέξεις του. Ήταν κάτι που μας είχε λείψει" υποστηρίζει με ειρωνικό ύφος.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ, ο Στέφαν Λάμπι ζήτησε τη γνώμη του Γιάνη Βαρουφάκη για τον Σόιμπλε. Ο τέως υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του αναφέρει πως είχε προειδοποιήσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μην γίνει νέος... Δρ. Φρανκενστάιν. «Του έχω πει πως, εάν ακρωτηριάσει την Ευρώπη, αφήνοντας έξω την Ελλάδα, θα ενίσχυσε τις φυγόκεντρες, καταστροφικές και σκοτεινές δυνάμεις της ηπείρου μας. Και δεν θα μπορούσε να τις ελέγξει, όπως έγινε και με τον Δρ. Φρανκενστάιν».

Επίσης, ο Σόιμπλε υποστηρίζει ότι η Μέρκελ ήταν ενήμερη για το σχέδιο για προσωρινό Grexit, καθώς γνώριζε «λέξη προς λέξη» το σχέδιο. "Υπήρξε σε έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών και είχε εγκριθεί επανειλημμένα από τη γερμανική κυβέρνηση" επισημαίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: