Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένος ο VFM 88.3

Ανατροπή από το ΕΣΡ
Την επιστροφή της άδειας στον (σύνδικο του) VFM 88.3 αποφάσισε λοιπόν προ ημερών το Συμβούλιο, 7 μήνες μετά την αντίστοιχη που την αφαιρούσε, λόγω παύσης της λειτουργίας του. Σύμφωνα με το σκεπτικό της υπ' αριθμόν 229/2015 απόφασης που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, ο ραδιοσταθμός δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα τηλεφωνήματα και τις προσκλήσεις του ΕΣΡ, λόγω της έξωσης που του επεβλήθη από τις εγκαταστάσεις του στο Κορωπί, ενώ η διακοπή της λειτουργίας του θεωρήθηκε "αναγκαστική" και όχι εκούσια, λόγω της πτώχευσης της εταιρίας που τον διαχειριζόταν. Παράλληλα σημειώνεται το ότι η αφαίρεση της άδειας του σταθμού "εμπόδιζε την πτωχευτική διαδικασία".
Τα ...
συνολικά χρέη της εταιρίας "Ραδιοφωνικός σταθμός VFM 88,3 A.E." ανέρχονται σε 574.702,01 ευρώ, τα οποία οφείλονται σε πιστωτές όπως οι εργαζόμενοι, η ΔΟΤ, το ΙΚΑ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κ.α., με τις επαληθευμένες απαιτήσεις να φτάνουν τις 310.350,16 ευρώ. Επίσης, οι πιστωτές αποφάσισαν την "εκποίηση της επιχείρησης ως συνόλου προς τον σκοπό της ικανοποίησης", συμπεριλαμβανομένων δηλαδή τόσο της άδειας που αποτελεί "άυλο δικαίωμα το οποίο συνιστά περιουσιακό στοιχείο του φορέα της επιχείρησης, αναγκαίο για την συνέχιση της λειτουργίας του το οποίο συμμεταβιβάζεται με την επιχείρηση" όσο και των μηχανημάτων του ραδιοσταθμού. Να σημειώσουμε ότι πιο πριν οι εργαζόμενοι του VFM 88.3 είχαν κάνει αίτηση αυτοδιαχείρισης στο ΕΣΡ την οποία ποτέ δεν υποστήριξαν στα σοβαρά.
"Πωλείται όπως είναι επιπλωμένος" λοιπόν ο VFM 88.3, ένα από τα πιο δημοφιλή ραδιόφωνα της Αθήνας παλιότερα, για κάτι λιγότερο από 600.000 ευρώ. Μια ευκαιρία για τους "έχοντες" αλλά κι εκείνους που έχουν βγει "στη γύρα" για συχνότητα. Και δεν είναι λίγοι αυτοί, παρά τις δυσκολίες του τελευταίου διαστήματος...
 Γιώργος Ζ
- See more at: http://e-tetradio.gr/article/12576/Poleitai-opos-einai-epiplomenos-o-VFM-883#sthash.uewPJZVz.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: