Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Οι επτά προτάσεις του Σταύρου στον Αλέξη

Συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκης
Μετά τις αιχμές και τα προσωπικού τύπου «μηνύματα» προς τον πρωθυπουργό μέσω Facebook, ο Σταύρος Θεοδωράκης, θέτει επτά προτάσεις προς την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, όπως τις παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο επικεφαλής του κόμματος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «Το καθαρό Ποτάμι απαιτεί καθαρά λόγια απ’ όλους» και επισήμανε ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει για την Ελλάδα.

Οι επτά προτάσεις είναι...
οι ακόλουθες:

Να αποφύγουμε τις εκλογές μέχρι την πλήρη σταθεροποίηση της χώρας.
Να αλλάξει συναινετικά η πρόεδρος της Βουλής, η οποία δεν χαίρει πια της εμπιστοσύνης σχεδόν κανενός μέσα στο κοινοβούλιο.
Να σταματήσει η κυβέρνηση τις μονομερείς ενέργειες στο Δημόσιο και την Παιδεία.
Να δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας τον οδικό χάρτη της κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής δραστηριότητας μέχρι τον Οκτώβριο, για να μην αιφνιδιάζονται οι πολίτες και τα κόμματα.
Να χυθεί άπλετο φως και να υπάρξει πληροφόρηση για το πλάνο της Δραχμής που επεξεργάστηκαν απ’ ό,τι φαίνεται στελέχη της κυβέρνησης.
Να εκπονηθεί μέσα στον Αύγουστο ένα σχέδιο δράσης για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές.
Να συζητήσουμε ειλικρινά και ανοικτά τον νέο εκλογικό νόμο με γνώμονα την κατάργηση του παράλογου μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «Η πρόεδρος της Βουλής πρέπει να αλλάξει. Είναι έξω από το πνεύμα συναίνεσης, αλλά αφήνουμε αυτή την πρωτοβουλία στον Αλέξη Τσίπρα».

Εκτίμησε ότι «το Ποτάμι μπορεί να είναι ο κερδισμένος από τις επόμενες εκλογές», ωστόσο, χαρακτήρισε τις εκλογές «καταστροφικές για τη χώρα».

Κάλεσε, ακόμη, τον πρωθυπουργό να επιμείνει στην «φιλοευρωπαϊκή στροφή του» προσθέτοντας, όμως, ότι «Όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μεταρρυθμιστική καρδιά».

Ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό σημείωσε ότι «πέρα από το αριστερός και δεξιός υπάρχει και το ανίκανος και το ικανός. Οι περισσότεροι υπουργοί του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος, δεν είχαν εργαστεί ποτέ στη ζωή τους, παρά μόνο ως κομματικοί υπάλληλοι. Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και κάποιοι ικανοί άνθρωποι. Δεν είναι όμως δουλειά του Ποταμιού να τους υποδείξει».

Χαρακτήρισε, επίσης, «παραλογισμό» τον εκλογικό νόμο και το μπόνους 50 εδρών και υπογράμμισε ότι «O κίνδυνος του Grexit δεν έχει ακόμη διαλυθεί αφού υπάρχουν στην Ευρώπη αρκετοί, μεταξύ των οποίων και κάποιοι υπουργοί Οικονομικών, που θέλουν να φύγει από την Ευρωζώνη και το Ευρώ η Ελλάδα. Δυστυχώς αυτοί έχουν εδώ στην Ελλάδα συμμάχους τους το λόμπι της δραχμής».

«Εμείς έχουμε και τα πρόσωπα να υποδείξουμε και τους στόχους αλλά η πρωτοβουλία είναι του Πρωθυπουργού. Ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ αρέσκονται σε κενολογίες. Ο κ. Τσίπρας είναι εκλεγμένος Πρωθυπουργός. Τι σχέση έχει ας πούμε με τον κ. Παπαδήμο;» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στη πιθανότητα κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε και για την διαπλοκή επισημαίνοντας ότι το κόμμα του περιμένει τις προτάσεις του πρωθυπουργού για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: