Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Διαψεύδει επέμβαση στα συστήματα της ΓΓΠΣ ο Χατζηθεοδώρου

Μιχάλης Χατζηθεοδώρου
Ο Μιχάλης Χατζηθεοδώρου διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί επέμβασης στα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας «απολύτως ψευδή» τα δημοσιεύματα και τονίζοντας ότι ουδέποτε έχει επιχειρηθεί επέμβαση στα συστήματά της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση...


«Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης, κ. Μ. Χατζηθεοδώρου, δηλώνει κατηγορηματικά ότι όλα τα δημοσιεύματα περί κάθε είδους επέμβασης στα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών είναι απολύτως ψευδή.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης και προσωπικά ο νυν γενικός γραμματέας, δεν έχουν σχεδιάσει, πόσο μάλλον επιχειρήσει, κανενός είδους επέμβαση στα συστήματά της.

Τονίζεται επίσης, ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει θεσπίσει διαδικασίες αυστηρών προδιαγραφών που εγγυώνται την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και καθιστούν αδύνατες τέτοιου είδους επεμβάσεις από οποιονδήποτε».

Κατατέθηκαν οι μηνυτήριες αναφορές κατά όσων εμπλέκονται στο «plan B»

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε σήμερα δεύτερη μηνυτήρια αναφορά ο δικηγόρος Αθηνών Παναγιώτης Γιαννόπουλος κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και κάθε άλλου προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση του plan b που σχεδίαζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο κύριος Γιαννόπουλος ζητά να ερευνηθεί εάν ο κύριος Βαρουφάκης έχει διαπράξει το αδίκημα της παράβασης προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος.

Εξάλλου, μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του σχεδίου Β του τέως υπουργού Οικονομικών κατέθεσαν ακόμη πέντε δικηγόροι Αθηνών, οι Δημήτρης Βερβεσός, Θωμάς Καμενόπουλος και Μιχάλης Καλατζόπουλος, οι οποίοι είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας και η πρόεδρος της Ένωσης Νέων Δικηγόρων Κυριακή Σταμαδιάνου.

Οι πέντε δικηγόροι ζητούν να ερευνηθεί για τα μη πολιτικά πρόσωπα εάν έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράβασης προσωπικών δεδομένων, την παράβαση κρατικών μυστικών, την παράβαση καθήκοντος όπως επίσης και αν αποτελούν εγκληματική οργάνωση ή συμμορία καθώς υπήρχε δομή, αρχηγός, συνεργασία και σχέδιο.

Τέλος, ζητούν να ερευνηθεί εάν έχουν παραβιαστεί τα άρθρα εκείνα του ποινικού κώδικα που αφορούν το νόμισμα και την απόπειρα παραχάραξης του νομίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: