Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Σφοδρή σύγκρουση Τσακαλώτου-Μητρόπουλου στη Βουλή - «Προεδρεύετε ή δεν προεδρεύετε;»

Σφοδρή σύγκρουση Τσακαλώτου-Μητρόπουλου στη Βουλή - «Προεδρεύετε ή δεν προεδρεύετε;» - Media
Σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Οοκονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και του αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου, σημειώθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.
Κατά τη διάρκεια της απάντησής του στον ειδικό αγορητή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο, ο οποίος άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την ενόχλησή του από...
τη μη παρέμβαση του προεδρείου όταν ο κ. Καραθανασόπουλος αντέδρασε στα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών.
«Ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε για την προστασία που δίνετε στους υπουργούς», ανέφερε ειρωνικά ο κ. Τσακαλώτος, απευθυνόμενος προς τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης.
Λίγο αργότερα ο υπουργός Οικονομικών απευθύνθηκε ξανά προς το προεδρείο, λέγοντας σε έντονο ύφος: «και πάλι σας ευχαριστώ για την προστασία που δίνετε στους υπουργούς. Το κάνετε όλη την ημέρα και σας ευχαριστούμε».
«Προεδρεύετε ή δεν προεδρεύετε;», αναρωτήθηκε, τρίτη φορά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκαλώντας «έκρηξη» του Αλέξη Μητρόπουλου:
«Μην το ξαναπείτε αυτό, γιατί θα με αναγκάσετε να σας μιλήσω αυστηρά», απάντησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, καλώντας παράλληλα τον ΥΠΟΙΚ να μην αναφέρεται ονομαστικά σε βουλευτές κατά τις τοποθετήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: