Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σου παίρνουν τη δόξα!

Δημήτρης Κανελλόπουλος
Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4334/2015 (Α΄ 80)» που κατατέθηκε αργά το βράδυ στη Βουλή είναι περίπου 1000 σελίδων!

Αυτό που καλούνται να ψηφίσουν ΚΑΙ οι βουλευτές της Αριστεράς. Νέοι Χρυσοχοϊδηδες εν όψει που θα ψηφίζουν...
αδιάβαστοι όσα τους πασάρουν.

Για να «ανοίξει» το τελευταίο από τα 11 pdf που έχει ανεβάσει η Βουλή στο site της με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περίμενα δέκα λεπτά περίπου (ακόμα... «φορτώνει»)! Σκεφτείτε πόσο χρόνο χρειάζεται για να το ξεφυλλίσεις, πολύ περισσότερο για να το διαβάσεις.

Ένα πάντως είναι σίγουρο. Αυτό: «Ως τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό ακινήτου ορίζεται πλέον η εμπορική του αξία, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά το χρόνο κατάσχεσης».

Μέχρι σήμερα ως τιμή πρώτης προσφοράς ίσχυε η αξία που προέκυπτε από τις αντικειμενικές τιμές, η συγκεκριμένη αλλαγή αποτελούσε πάγιο αίτημα των τραπεζών, ώστε να μπορούν να γίνονται οι πλειστηριασμοί.

Η κυβέρνηση λέει συζητάει με τους θεσμούς «πάγωμα-μορατόριουμ των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας ή της μοναδικής κατοικίας μέχρι το τέλος του 2015 υπό προϋποθέσεις». Αρκεί να το δεχτεί η τρόικα, έτσι; Να το δει πρώτα το νομοσχέδιο, να δώσει την έγκρισή της...

Τελικά η Αριστερά θα πάρει όντως τα σπίτια του κόσμου, είχαν δίκιο που μας το έλεγαν παλιά όταν ήμασταν πιτσιρικάδες για να μας φοβίσουν. Και γελάγαμε τότε. Που να 'ξέραμε...
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: