Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Τρύφων Αλεξιάδης: «The party is over»

Αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Τρύφων Αλεξιάδης: «The party is over» - Media«Αυτό που χρειάζεται στο υπουργείο Οικονομικών αυτή τη στιγμή είναι να σβήσουμε τις φωτιές που δεν έχουν σβήσει ακόμα. Στο υπουργείο υπάρχουν φωτιές που κατατρώγουν την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για θέματα εσόδων, Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο αναπληρωτής υπουργός σχετικά με το σχεδιασμό του για την πάταξη της φοροδιαφυγής τόνισε πως: «Ένα άμεσο πρόβλημα που έχουμε είναι το θέμα της φοροδιαφυγής και δεν πρέπει το καλοκαίρι του 2015 να χαθεί ούτε ένα ευρώ φόρος από αυτό που χάθηκε το καλοκαίρι του 2014. Θα καταβληθεί...
κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά».

«Είναι για μένα η ώρα να επιβεβαιωθεί αν όλα αυτά που έλεγα τόσα χρόνια ήταν λόγια του αέρα ή ανέξοδη κριτική ή αν ήταν υλοποιήσιμα. Και αυτό είναι ένα προσωπικό στοίχημα το οποίο δεν έχω καμία διάθεση να το χάσω», υπογράμμισε ο νέος υπουργός και συμπλήρωσε:

«Πρέπει όλοι να ζητάμε την απόδειξή μας, όλοι να καταγγέλλουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες τα φαινόμενα φοροδιαφυγής όπου τα διαπιστώνουμε, να καταλάβουμε ότι η φοροδιαφυγή είναι εθνικό έγκλημα και είναι πατριωτικό μας καθήκον να τη χτυπήσουμε».

«Θα ξεκινήσουμε από την μεγάλη φοροδιαφυγή και θα φθάσουμε μέχρι και τον φούρνο, διότι όλοι πρέπει να πληρώσουν», τόνισε.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δείτε στην αγορά συνεργεία του ΣΔΟΕ, συνεργεία της Ειδικής υπηρεσίας διασφάλισης δημοσίων εσόδων, την Οικονομική Αστυνομία. Θα υπάρχει μία πλήρης ενεργοποίηση κάθε δυνατότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πράγματα. Μόνο τον στρατό δεν θα κατεβάσουμε», είπε ο κ. Αλεξιάδης.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα. Θα δουν σκηνές που θα τρίβουν τα μάτια τους. Δεν υπάρχει περίπτωση όταν αυτή η κυβέρνηση που επιβάλει τόσο δύσκολα φορολογικά μέτρα να αφήσει οποιονδήποτε να κλέβει έστω και ένα ευρώ», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζοντας πως υπάρχει σχεδιασμός στο υπουργείο για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής. Δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν τα χαμηλά στρώματα όταν κάποιοι κάνουν πάρτυ, ανέφερε, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «The party is over».

Για τις off shore εταιρείες είπε ότι είναι ένα εθνικό και ευρωπαϊκό πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπισθεί με τη σειρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: