Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Βρέθηκε DNA αλλά όχι αποτύπωμα στο μαχαίρι

Image result for Ζακ Κωστόπουλος
Στο επίκεντρο ερευνών και δημοσιευμάτων βρίσκεται το μαχαίρι που εντοπίστηκε στο σημείο όπου λιντσαρίστηκε και άφησε την τελευταία του πνοή ο Ζακ Κωστόπουλος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι...
βρέθηκε γενετικό υλικό του 33χρονου πάνω στο μαχαίρι, ενώ άλλο έγγραφο επιβεβαιώνει πως δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα. Νέα μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα για τον άγριο ξυλοδαρμό.

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν σήμερα ότι βρέθηκαν ίχνη DNA στο μαχαίρι, το οποίο εντοπίστηκε, αρκετές ώρες μετά τον ξυλοδαρμό, στο σημείο όπου έλαβε χώρα το αιματηρό περιστατικό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν βρει ολοκληρωμένα αποτυπώματα πάνω στο μαχαίρι που να μπορούν να ταυτοποιηθούν και αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι το έπιασαν διάφορα άτομα μέχρι να παραδοθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. 

Το ίχνος DNA, άλλωστε, δεν αποδεικνύει, στην παρούσα φάση, τίποτα περαιτέρω, καθώς θα μπορούσε να είναι ακόμη και ιδρώτας ή τρίχα και δεν πιστοποιεί ότι το μαχαίρι βρισκόταν στην κατοχή ή ανήκε στο θύμα.

Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο που είχε αποκαλύψει η «Εφημερίδα των Συντακτών», τη στιγμή της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου κι ενώ αστυνομικοί τον χτυπούν, εμφανίζεται ένας αστυνομικός να κρατά το υπό συζήτηση μαχαίρι με γυμνά χέρια.

Την ίδια στιγμή το News 24/7 έφερε στο φως της δημοσιότητας το έγγραφο του 23ου ανακριτικού τμήματος του πρωτοδικείου Αθηνών, στο οποίο επιβεβαιώνεται ότι δεν εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου στο εν λόγω μαχαίρι.

Αντικρουόμενες μαρτυρίες και παραλείψεις
Για το συγκεκριμένο μαχαίρι έχει γίνει, άλλωστε, μεγάλη συζήτηση ήδη από την ημέρα όπου ο Ζακ Κωστόπουλος έχανε τη ζωή του στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο κατηγορούμενοι για το λιντσάρισμα του 33χρονου, ο 73χρονος κοσμηματοπώλης και ο 55χρονος μεσίτης, έχουν υποστηρίξει ότι ο Κωστόπουλος κρατούσε μαχαίρι όμως το μαχαίρι δεν το έχουν δει άλλοι αυτόπτες μάρτυρες, ενώ και από την αστυνομία δεν υπάρχει σαφής καταγραφή για το πού ακριβώς βρέθηκε το όπλο, ούτε και σαφής περιγραφή του μαχαιριού.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των παραλείψεων που έχουν καταγραφεί στην διερεύνηση του περιστατικού είναι και το γεγονός ότι η εύρεση του περιβόητου μαχαιριού καθυστέρησε χαρακτηριστικά, ενώ, όπως καταγράφεται και στο βίντεο που αποκάλυψε η «Εφημερίδα των Συντακτών», τουλάχιστον δύο αστυνομικοί πιάνουν το όπλο και γυμνά χέρια.

«Σταματήστε, θα τον σκοτώσετε»
Την ίδια στιγμή σοκάρει η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, την οποία φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα popaganda.gr, και αντικρούει ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων για το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου.

Η γυναίκα αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ρώτησα τι συνέβη και μου είπαν ότι κάποιος μπήκε στο κατάστημα να ληστέψει, τους είπα να καλέσουμε την Αστυνομία και μου είπαν ότι είχε ήδη ειδοποιηθεί. Πλησίασα αφού διαπίστωσα ότι δεν κινδυνεύω και είδα έναν κύριο να ρίχνει αντικείμενο μες στο κατάστημα. Από την τηλεόραση κατάλαβα ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Πέταγε πέτρες, δυο τρεις φορές έριξε, πήγαινε πίσω, έπαιρνε κάτι και έριχνε. Δεν ξέρω αν ήταν πέτρες. Εγώ δεν είχα οπτική επαφή με τη βιτρίνα. Εκείνος την έσπαγε, αυτή την αίσθηση είχα. Ήρθε κι ένας άλλος κύριος μετά και με κλωτσιές σπάγανε την κάτω βιτρίνα. Πλησίασα αρκετά και διαπίστωσα ότι στην κάτω βιτρίνα βρισκόταν ένας νεαρός που προσπαθούσε να βγει έξω. Πάνω σε τζάμια ήταν τα χέρια του, ματωμένα και οι δύο αυτοί κύριοι παίρνανε πάρα πολύ φόρα και χτυπούσαν το κεφάλι του. Ήταν πάρα πολύ δυνατές οι κλωτσιές, τραντάζονταν το κεφάλι του πίσω. Ήταν μέσα στα αίματα, στα χέρια του, στο πρόσωπο του, πιστεύω από τις κλωτσιές και τα γυαλιά. Εκείνη την ώρα φώναξα δυνατά “σταματήστε, θα τον σκοτώσετε”». 

Αναφορικά με το μαχαίρι η μάρτυς σημειώνει  «Το παιδί δεν ήξερε τι να κάνει, ήταν χαμένος, φοβισμένος, πανικοβλημένος, έτσι το αισθάνθηκα. Δεν είδα να κρατάει μαχαίρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: