Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ετοιμάζει κάθαρση κατά των αριστερών «παρανόμων» ο Μπολσονάρο

Ζαΐρ Μπολσονάρου
Μία εβδομάδα πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, ο ακροδεξιός υποψήφιος, Ζαΐρ Μπολσονάρο, που προηγείται με διαφορά από τον...
αριστερό αντίπαλό του, εξήγγειλε «κάθαρση» κατά των αριστερών «παράνομων».

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο, οπαδός της δικτατορίας και υποστηρικτής των βασανιστηρίων, που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις του δίνουν προβάδισμα 18 μονάδων έναντι του Φερνάντο Αντάτζι, με βίντεο που αναπαρήχθη σε προεκλογικές συγκεντρώσεις υποστηρικτών του σε όλη τη χώρα, υποσχέθηκε ότι θα καταπολεμήσει την «εγκληματικότητα» και πως υπό την προεδρία του θα εξαπολύσει επίθεση και στους αριστερούς πολιτικούς αντιπάλους του.

Όπως «είτε θα φύγουν από τη χώρα είτε θα βρεθούν στη φυλακή» προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού μεταξύ των συγκεντρωμένων οπαδών του, αλλά και οργής στους πολιτικούς αντιπάλους του.

Όπως είπε, «αυτοί οι αριστεροί παράνομοι και εγκληματίες θα εξοστρακιστούν από την πατρίδα μας. Θα γίνει κάθαρση άνευ προηγουμένου στην ιστορία της Βραζιλίας», δήλωσε.

«Οι απατεώνες του Εργατικού Κόμματος θα χαρακτηριστούν τρομοκράτες», ορκίστηκε, ενώ υποσχέθηκε ότι ο ηγέτης του κόμματος Λούλα ντα Σίλβα, «αυτός ο μέθυσος», όπως τον χαρακτήρισε, «θα σαπίσει στη φυλακή», όπως και τα άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματος.

«Είμαστε η πλειοψηφία. Είμαστε η πραγματική Βραζιλία. Θα χτίσουμε ένα νέο έθνος. Είμαστε η φωνή της ελευθερίας. Δεν θέλουμε σοσιαλισμό».

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μπολσονάρο, ενδεικτικό του πολωτικού χαρακτήρα των εκλογών και του πραγματικού προσανατολισμού του φαβορί για την προεδρία, έκανε τους προοδευτικούς Βραζιλιάνους και τα μέλη της Αριστεράς να καταγγέλλουν την απόπειρα του Μπολοσονάρο να «ρίξει τη χώρα σε καθεστώς απολυταρχισμού».

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι, όπως το μέλος του Εργατικού Κόμματος Γκιγέρμε Μπούλος και η δημοσιογράφος Σιράνα Μενέζες, μιλούν ήδη για ανάγκη «δημοκρατικής αντίστασης».

Μια ψηφοφόρος κάλεσε μέσω των κοινωνικών δικτύων τους πολίτες όταν πάνε στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή να μην ψηφίσουν τον Μπολσονάρο: «Μη βάψετε τα χέρια σας με αίμα», έγραψε.

Βέβαια, τα δημοσκοπικά δεδομένα δείχνουν νίκη του ακροδεξιού υποψηφίου έναντι του Αντάτζι, που αντικατέστησε τον Λούλα ντα Σίλβα, όταν αυτός φυλακίστηκε με κατηγορίες για διαφθορά.

Εκτός από το προβάδισμα 18 εκατοστιαίων μονάδων, το 95% των υποστηρικτών του δηλώνουν ότι δεν εξετάζουν καν το ενδεχόμενο να αλλάξουν επιλογή. Συνεπώς, για να κερδίσει ο Αντάτζι, πρέπει να υπάρξει μια εντυπωσιακή ανατροπή για να κερδίσει τις εκλογές.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: