Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

«Να χυθεί άπλετο φως στον θάνατο του Κ. Κατσίφα»

 Ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας
Σε συνέχεια του διαβήματος διαμαρτυρίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς την Αλβανία, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, από τον οποίο ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα...


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε να χυθεί άπλετο φως «με σεβασμό προς την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης». Ο Γ. Κατρούγκαλος ζήτησε, ακόμη, πάγια προστασία των δικαιωμάτων της ομογένειας και να μη διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Σημειώνεται ότι, χθες, το η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα εκλήθη στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών όπου ενημερώθηκε για τη δέσμευση της αλβανικής εισαγγελίας για πλήρη διερεύνηση του περιστατικού.

Από την πλευρά της η Ελένη Σουράνη επέδωσε ρηματική διακοίνωση με τα αιτήματα: Να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση για να διαπιστωθεί αν εξαντλήθηκαν τα όρια προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατος, να προστατευτούν τα δικαιώματα της ομογένειας και να μην διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις.

Χθες, οι αλβανικές αρχές επέτρεψαν στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και τους εκπροσώπους της να πραγματοποιήσουν μία σύντομη εξέταση της σορού του νεκρού ομογενή, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι φέρει δύο διαμπερή τραύματα κοντά στην καρδιά και κανένα άλλο πλήγμα σημαντικό να καταγραφεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: