Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Γιατί να γίνει καναλάρχης;


Αναπάντητο θα μείνει το ερώτημα για το τι άλλαξε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να αποκτήσει κανάλι! Η αιφνιδιαστική κίνηση του εφοπλιστή με την κατάθεση εγγυητικής ύψους...
3,5 εκ ευρώ στο τέλος της περασμένης εβδομαδας για την απόκτηση της 6ης τηλεοπτικής άδειας, όπως έχει ήδη αναλυθεί έπιασε στον ύπνο τους πάντες και προκάλεσε ανησυχία στους υπάρχοντες παίκτες… Η συζήτηση όμως προχώρησε και εστιάζεται πλέον, εκτός από τα κίνητρα του εφοπλιστή και στην ταχύτητα με την οποία θα τρέξουν οι διαδικασίες, στο αν θα καταφέρει να «χτυπήσει» την ταινιοθήκη του MEGA και βέβαια αν το νέο κανάλι θα προλάβει να είναι στον «αέρα» πριν τις εκλογές του Μαΐου (για την ευρωβουλή, την τοπική αυτοδιοίκηση και τις περιφέρειες). Φυσικά ως προς το τελευταίο το ενδιαφέρον αυξάνεται στην περίπτωση που διεξαχθούν και εθνικές εκλογές μαζί!

Όπως και να ‘χει όμως, ένα κανάλι δεν το φτιάχνει κανείς – ακόμη και όταν είναι όσο πλούσιος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, χωρίς business plan, για να αντιπολιτευθεί μια κυβέρνηση που χαρακτηρίζει «χούντα» ή επειδή έχει ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις! Προφανώς τον ενδιαφέρει και το επιχειρηματικό σκέλος όσο και το υπόλοιπο.

Για την ακρίβεια το ένα δεν αναιρεί το άλλο! Άλλωστε τι είναι η τηλεοπτική μπίζνα; Ολα αυτά μαζί!

Διοτι αν υιοθετηθεί μόνο η μια πλευρά του συλλογισμού και αφαιρεθεί τελείως το επιχειρηματικό κομμάτι, τότε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την ταχύτητα του ελληνικού δημοσίου, κινδυνεύει να γίνουν εκλογές πριν προλάβει να εκπέμψει το κανάλι! Ενώ επιπλέον αν βγει η ΝΔ – στη λογική ότι συνδέεται με τον επιχειρηματία, θα βάλει τις υποθέσεις του στο «ψυγείο» και άρα δεν θα το έχει ανάγκη! Αρα γιατί να γίνει καναλάρχης;

Παρόλα αυτά (για να επιστρέψουμε στο αρχικό ερώτημα: τι άλλαξε ξαφνικά), υπάρχει κάτι που όντως άλλαξε και προχώρησε τώρα στη διεκδίκηση της 6ης άδειας… Αντί να το κάνει όταν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός (την περασμένη άνοιξη)… Και προφανώς δεν θα μάθουμε!


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: