Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ψαριανός χαβαλές στον Real

ΠΩΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ!) ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ  

Η αγωνία του Real Groupνα είναι ουδέτερο και πολυφωνικό –με το σκεπτικό «άσε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν και όλα τα χείλη να μιλήσουν»– οδήγησε τον ραδιοσταθμό του Ομίλου να καλέσει τον Γρηγόρη Ψαριανό για να σχολιάσει, πολιτικά ...

υποτίθεται, την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, ελάχιστη ώρα αφότου είχε γίνει γνωστή. Και αντί πολιτικών απαντήσεων εισέπραξε χαβαλέ, φτηνό χιούμορ (του τύπου παίζουν τον παπά, «εννοώ όχι τον Νίκο Παππά»), ειρωνεία (σε ποιον υπέβαλε ο Τσίπρας την παραίτηση, στον θυρωρό ή στον κλητήρα;) και χαμηλού επιπέδου συζήτηση που αντίστοιχα χαμήλωνε και το επίπεδο του καλού δημοσιογραφικά μεσημβρινού μαγκαζίνο του σταθμού.

Καταρχάς ο Ψαριανός, πέρα από την τοξικότητα που αναβλύζει ο λόγος του, επιχείρησε να παραπληροφορήσει το ακροατήριο μεταβάλλοντας μια αληθινή είδηση σε fake. Υποστήριξε με πλάγια ερωτήματα (όπως αυτό περί θυρωρού και κλητήρα), αλλά ουσιαστικά ήταν ευθεία τοποθέτηση, ότι δεν έχει υποβληθεί παραίτηση, ότι πρόκειται για κόλπο και –το μεγάλο ψέμα όπως αποδείχτηκε μερικά λεπτά αργότερα– ότι ο πρωθυπουργός απουσιάζει στο εξωτερικό και, συνεπώς, πώς θα μπορούσε να πάρει στα χέρια του την παραίτηση (λες και στην εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας χρειάζεται ταχυδρόμος και ταχυδρομικό περιστέρι για να διακινηθεί ένα κείμενο).

Μάταια ο Άκης Παυλόπουλος και η Ελισάβετ Σαλαμάρα προσπαθούσαν να το πείσουν για την εγκυρότητα του ρεπορτάζ, το οποίο εκείνος αμφισβήτησε, και επίσης μάταια επιχείρησαν να του κάνουν σοβαρές ερωτήσεις. Έπεφταν πάνω στη διάθεση για πλάκα και χαβαλέ του συνομιλητή τους, που άλλοτε χόντραινε τη φωνή του μιμούμενος κάτι και άλλοτε έλεγε αστεία –με τα οποία δεν θα έσκαγε χείλι ούτε στο Δελφινάριο.

Ένα-δυο λεπτά αφότου έκλεισε το τηλέφωνο βγήκε ρεπόρτερ του σταθμού για να μεταδώσει ότι έγινε δεκτή η παραίτηση Κοτζιά από τον πρωθυπουργό και ότι σε λίγο ο Τσίπρας θα έκανε δήλωση από το Μέγαρο Μαξίμου! Με ένα τηλεφώνημα καταρρίφθηκε ολόκληρη η επιθεωρησιακή παράσταση, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει παραίτηση και ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο εξωτερικό (για το οποίο αναχώρησε αργότερα).

Εκτέθηκε με αυτό ο Ψαριανός; Εκτέθηκε, αλλά ποσώς τον ενδιαφέρει. Τον Real fm, όμως θα πρέπει να ενδιαφέρει ποιους καλεί και τι λένε από τη ραδιοσυχνότητά του. Ή όχι, Νίκο Χατζηνικολάου;

Δεν επέμενε η Βούλτεψη

Αμέσως μετά το Ψαριανό ήταν σειρά να τοποθετηθεί τηλεφωνικά για το θέμα Κοτζιά η Σοφία Βούλτεψη. Προφανώς επηρεασμένη από τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς του βουλευτή, που τους άκουγε περιμένοντας τη σειρά της, αναρωτήθηκε και εκείνη αν υπήρξε παραίτηση, αλλά δεν επέμεινε στη «γραμμή Ψαριανού». Ξεπέρασε αυτήν την πιθανότητα και, τουλάχιστον, μίλησε σοβαρά, χωρίς να κάνει χαβαλέ όπως ο προηγούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: