Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

17 συλλήψεις για τα πρωτοφανή επεισόδια σε σχολικό αγώνα


Πλούσια σοδειά στον κήπο του χουλιγκανισμού. Σε 17 συλλήψεις μαθητών προχώρησε σήμερα το πρωί η αστυνομία για τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες, σε σχολικό αγώνα ποδοσφαίρου, στην...
Τριανδρία Θεσσαλονίκης. Από τους συλληφθέντες, ηλικίας 16 ως 19 ετών, οι δέκα είναι ανήλικοι και οι επτά ενήλικοι.

Τα πρωτοφανή επεισόδια σημειώθηκαν χθες το πρωί, προς το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των σχολικών ομάδων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς και του 16ου Λυκείου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 50 άτομα, μαθητές και εξωσχολικοί, κάποιοι εκ των οποίων φορούσαν κράνη και κουκούλες, συνεπλάκησαν κατά τη διάρκεια αγώνα κάνοντας χρήση καδρονιών, λοστών και επικίνδυνων μεταλλικών αντικειμένων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο νεαροί. Κατά την άγρια συμπλοκή ξηλώθηκαν ακόμη και ξύλα από τις κερκίδες του γηπέδου που χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα σε μάχες σώμα με σώμα. Θεατές περιέγραψαν σοκαρισμένοι εφήβους να ξυλοκοπούν με καπάκια από κάδους απορριματων συνομηλίκους τους.

Καθώς η κατάσταση κλιμακώθηκε και βρέθηκε εκτός ελέγχου, ο υπεύθυνος του σχολικού πρωταθλήματος κάλεσε την αστυνομία, ενώ οι ομάδες των σχολείων οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για να προστατευτούν.

Ο διευθυντής του 16ου λυκείου Θεσσαλονίκης Βασίλης Σταμούλης ανέφερε ότι μικροένταση στο ίδιο γήπεδο είχε προκληθεί από ομάδα ατόμων και την περασμένη Δευτέρα σε παιχνίδι στο οποίο αγωνιζόταν το 1ο ΕΠΑΛ. Η υποδιευθύντρια του 16ου ΓΕΛ, Κυριακή Δούδη, πρόσθεσε πως και οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν από την αθλητική διοργάνωση.

Για την πρωτοφανή άτυπη υπόθεση «χουλιγκανισμού» η αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές που ως το πρωί διαμορφώθηκαν σε 17 συλλήψεις. Οι νεαροί κρατούμενοι με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους από το Τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονικης πρόκειται να προσαχθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα. Μένει δούμε αν η υποθεση θα διαχωριστεί για τους ανήλικους ή λόγω συνάφειας θα παραπεμφθούν σε δίκη όλοι μαζί.

«Δυστυχώς πέρασε και στα νέα παιδιά η εικόνα τσαμπουκά στα επαγγελματικά γήπεδα», σχολίασε χαρακτηριστικα η Ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονικη».

Νίκος Φωτόπουλος
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: