Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω υπερχείλισης του Έβρου

Έβρος
Για έκτη μέρα δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο νομό Έβρου, όπου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές των δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και...
Ορεστιάδας για σχεδόν δύο μήνες μέχρι τις 21 Μαΐου, ενώ έγιναν τεχνητές εκτονώσεις με ελεγχόμενες πλημμύρες.

Την απόφαση πήρε αργά χθες βράδυ ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ώστε να υπάρξει άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την αύξηση του όγκου των υδάτων στον ποταμό Έβρο, ως αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων και της υπερχείλισης των φραγμάτων του ποταμού 'Αρδα στη Βουλγαρία.

Οι αρχές προειδοποιούν ότι δεν αποκλείονται κι άλλες θραύσεις ή υπερπηδήσεις αναχωμάτων σε όλο το μήκος του Έβρου, εξαιτίας των πιέσεων από το περασμένο σαββατοκύριακο. Συνολικά πάνω από 65.000 στρέμματα πλημμύρισαν είτε από νερά του ποταμού είτε από τοπικά όμβρια ύδατα.

Αναλυτικά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι περιοχές Άνθεια, Λουτρά και δημοτική ενότητα Φερών στο δήμο Αλεξανδρούπολης, Αμόριο, Λάβαρα, Μάνδρα, Κορνοφωλιά, Λυκόφη, Λαγυνά, Λύρα, Φυλακτό, Τυχερό, Προβατώνας και δημοτική κοινότητα Σουφλίου στο δήμο Σουφλίου και οι τοπικές κοινότητες Ορμενίου, Δικαίων, Μαρασίων, 'Αρζου, Πλάτης, Ελαίας, Κομάρων, Θεραπειού, Μηλιάς, Φυλακίου, Κυπρίνου, Καστανέων, Ριζίων, Χειμωνίου, Θουρίου, Νέας Βύσσας, Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου στο Δήμο Ορεστιάδα.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: