Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Δημοσιογράφος καταγγέλλει απαγωγή του από «μπράβους» του Μαρινάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοσιογράφος καταγγέλλει απαγωγή του από «μπράβους» του Μαρινάκη
Nέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της δίωξης του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση του πλοίου Noor1 με τα ναρκωτικά, καθώς ο...
δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης κατήγγειλε, on camera αλλά και στη ΓΑΔΑ, ότι απήχθη υπό την απειλή όπλου από τους ανθρώπους της ασφάλειας του εφοπλιστή ώστε να κατεβάσει το δημοσίευμα με τις πληροφορίες για την ποινική δίωξή του Μαρινάκη, το οποίο είχε αναρτήσει. Το δημοσίευμα είχε αναρτηθεί στις 14 Μαρτίου και εννέα ημέρες μετά, στις 23 Μαρτίου, η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη σε βαθμό κακουργήματος.

Πρωταγωνιστές στην υπόθεση, σύμφωνα με το zougla που δημοσιεύει και την βιντεοσκοπημένη καταγγελία - συνέντευξη του δημοσιογράφου, είναι οι άνδρες της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο εκδότης της εφημερίδας «Αξία» Αντώνης Πίκουλας και ο δημοσιογράφος που εργάζεται στην ίδια εφημερίδα Πάρις Κουρτζίδης. Όλα συνέβησαν στο lobby του Hilton, μέρα μεσημέρι...


Στις 14 Μαρτίου, ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης αναρτά σε ιστοσελίδα την οποία διαχειρίζεται (piperata.gr) ένα κείμενο που αφορούσε στην πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση Noor1, του πλοίου που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνη. Στο δημοσίευμα μεταξύ άλλων, επικαλούμενος καλά ενημερωμένες πηγές, αναφερόταν τόσο η πορεία της εισαγγελικής έρευνας που βρισκόταν στο τελικό στάδιο και αναμενόταν η δίωξη, όσο και λεπτομέρειες για το υλικό που έχει συγκεντρωθεί στην εισαγγελία Πειραιά.

Την επόμενη ημέρα, στις 15 Μαρτίου, ξαφνικά το δημοσίευμα αποσύρεται και εμφανίζεται ένα νέο στο οποίο ο δημοσιογράφος ζητάει συγγνώμη στον Βαγγέλη Μαρινάκη για τα όσα έγγραφε νωρίτερα. Μάλιστα ο τίτλος ανέφερε: «Περί πορίσματος κατά Μαρινάκη: Διακαείς κυβερνητικοί πόθοι και "αμαρτωλές" διαρροές δικαστικών κύκλων!». Όμως λίγες ώρες αργότερα το πρώτο δημοσίευμα, που είχε εξαφανιστεί, σχετικά με την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του ναρκωπλοίου, επαναδημοσιεύεται.

Το πρώτο δημοσίευμα με τις πληροφορίες για την επικείμενη δίωξη Μαρινάκη με τίτλο: "Αποκάλυψη-ΣΟΚ: Προφυλακίζονται «Μαρινάκης & ΣΙΑ» για το «Noor 1»" (14 Μαρτίου)



Το δεύτερο "διορθωτικό" δημοσίευμα της 15ης Μαρτίου με τίτλο: "Περί πορίσματος κατά Μαρινάκη: Διακαείς κυβερνητικοί πόθοι και "αμαρτωλές" διαρροές δικαστικών κύκλων!"




Τι είχε συμβεί με τα άρθρα που "ανεβοκατέβαιναν" και τον δημοσιογράφο που αυτοδιαψευδόταν μέσα σε 24 ώρες; Ο Πάρις Κουρτζίδης, μιλώντας στο zougla, αφηγήθηκε όσα είχαν συμβεί εκείνα τα δύο 24ωρα και μάλιστα, όχι στα "σκοτάδια", αλλά στο πολυσύχναστο lobby του ξενοδοχείου Hilton, ένας χώρος που διαθέτει αυξημένα μέτρα ασφαλείας και κυκλώματα καμερών. Αρχικά λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τον δημοσιογράφο, στην υπόθεση παρενέβη ο εκδότης του Αντώνης Πίκουλας, ο οποίος και του ζήτησε να "κατεβάσει" την ανάρτηση εξηγώντας του ότι προκαλούνται σοβαρά ζητήματα. Ο Πάρις Κουρτζίδης έπραξε αναλόγως, "κατέβασε" το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα αλλά έκλεισε και ένα ραντεβού για το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Μαρτίου με τον εκδότη του προκειμένου να τα συζητήσουν δια ζώσης.

Όπως καταγγέλλει ο Πάρις Κουρτζίδης, το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου, έφτασε στο ξενοδοχείο με τη μοτοσυκλέτα του, εισήλθε στο lobby του Hilton και προχώρησε προς τον Αντώνη Πίκουλα ο οποίος τον περίμενε σε έναν από τους καναπέδες. Μετά τον χαιρετισμό, ο Πάρις Κουρτζίδης κάθισε σε μία από τις δύο πολυθρόνες και στα επόμενα δευτερόλεπτα εμφανίστηκαν τέσσερις άνδρες, τρεις εκ των οποίων έκαναν ένα ημικύκλιο ασφαλείας σε μικρή απόσταση από τον Πίκουλα και τον Κουρτζίδη ενώ ένας από αυτούς, ο τέταρτος, κάθισε πίσω από την πολυθρόνα του Κουρτζίδη. Ήταν όλοι άνδρες της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με την καταγγελία, και αυτός που κάθισε πίσω από την πολυθρόνα, του είπε πως τον απειλεί με όπλο και πως κινδυνεύει η ζωή του. Μάλιστα φέρεται να του είπε πως το όπλο του έχει σιγαστήρα και πως αν τον πυροβολήσει δεν θα φανεί και δεν θα ακουστεί τίποτα.

Ακολούθως ο άνδρας τηλεφωνεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος κάτι του λέει και στη συνέχεια συνομιλεί με τον εκδότη Αντώνη Πίκουλα. Λίγο αργότερα, ο άνδρας της ασφάλειας του Μαρινάκη, απειλώντας τον, διατάσσει τον Πάρι Κουρτζίδη να τον ακολουθήσει στα γραφεία της εφημερίδας "Αξία" προκειμένου να αναρτήσει στην ιστοσελίδα "piperata.gr" το κείμενο επανόρθωσης με τη συγγνώμη. Όπως αφηγείται ο Πάρις Κουρτζίδης, πάντα υπό την απειλή όπλου, σηκώνονται μαζί με τον Αντώνη Πίκουλα, ο οποίος πήρε και τη τσάντα του δημοσιογράφου, και κατευθύνονται προς το αυτοκίνητο του εκδότη, με το οποίο και πήγαν στα γραφεία της εφημερίδας "Αξία". Εκεί και πάλι τους περίμεναν οι άνδρες ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μαζί με τον Πίκουλα, ο Κουρτζίδης ανεβαίνει στο γραφείο και συντάσσει την δεύτερη ανάρτηση με τη συγγνώμη.

Όπως επισημαίνει το zougla, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκείνες τις ημέρες δεν βρισκόταν στην Ελλάδα, αλλά ταξίδευε μεταξύ Βρετανίας και Νορβηγίας για επαγγελματικούς λόγους και δηλώνει πως θα παραμείνει στο εξωτερικό για 15 ημέρες. Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ο Πάρις Κουρτζίδης μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ και καταθέτει όλες τις λεπτομέρειες. Από εκείνη τη στιγμή η Ασφάλεια και η Διεύθυνση του τμήματος Εκβιαστών αναλαμβάνει δράση και προχωρεί στο προφανές, στο να ελέγξει δηλαδή μέσω του συστήματος ασφαλείας του Hilton το τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου στο κεντρικό lobby. Εκεί προκύπτει μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Την ώρα της εξόδου του Αντώνη Πίκουλα και του Πάρι Κουρτζίδη συνοδεία των ανδρών ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη και υπό την απειλή όπλου, ένας εκ των ανδρών αυτών χαιρετά δια χειραψίας το γνωστό επιχειρηματικό στέλεχος του ομίλου Σωκράτη Κόκκαλη, τον κ. Δημητριάδη. Είναι προφανές πως αυτό το παλιό στέλεχος του Σωκράτη Κόκκαλη γνωρίζει τον άνδρα ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη για να τον χαιρετά με αυτόν τον τρόπο. Αφού τον γνώριζε, προφανώς ξέρει και το όνομά του. Η δουλειά της αστυνομίας λοιπόν γίνεται πολύ ευκολότερη.

Ο Πάρις Κουρτζίδης αναλογιζόμενος τι του είχε συμβεί την 15η Μαρτίου και μετά τον εκβιασμό για ανάρτηση του επανορθωτικού δημοσιευμάτος με την περίφημη συγγνώμη, επαναφέρει το προηγούμενο δημοσίευμα που είχε εξοργίσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το αναρτά στην πρώτη σελίδα του ιστοτόπου «piperata.gr». Ακολουθεί η συνέντευξη του Πάρι Κουρτζίδη στο zougla με όλες τις λεπτομέρειες για την αρπαγή του από τους άνδρες ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη...



tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: