Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Απομονώστε τους! xrisi-augi-630.jpg


Αυτή τη φορά δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για όσους εξακολουθούσαν μέχρι τώρα να εθελοτυφλούν και να...
αντιμετωπίζουν τη Χρυσή Αυγή ως ένα «κανονικό» πολιτικό κόμμα. Η επανεμφάνιση των Ταγμάτων Εφόδου και οι τραμπουκισμοί μέσα στην ίδια τη Βουλή δεν αφήνουν κανένα περιθώριο επανάπαυσης.

Η ναζιστική οργάνωση δεν αλλάζει. Είναι έτοιμη να καταφύγει κάθε στιγμή στην ωμή βία και το έγκλημα, ενώ θεωρεί τη Βουλή κατάλληλο χώρο δράσης, ώστε με ύβρεις και τραμπουκισμούς να εξασφαλίσει την προβολή της στα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής υποχρεώθηκε να πάρει ο ίδιος τον λόγο για να επισημάνει την κρισιμότητα των στιγμών και την αναγκαιότητα να επιδείξει το πολιτικό σύστημα αποφασιστικότητα και ενότητα απέναντι στις προκλήσεις. Αλλά ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πριν να είναι πολύ αργά;

Είναι δεδομένο ότι ούτε το Σύνταγμα, ούτε ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπουν τρόπους για την επιβολή της νομιμότητας στην οργάνωση του Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει δηλώσει δημόσια ότι στη Βουλή «αισθάνεται σιχασιά» και ότι «δεν πιστεύει στο Σύνταγμα».

Αλλά στο χέρι του πολιτικού συστήματος είναι να αποδείξει ότι δεν πτοείται από τις προκλήσεις:

 Κατ’ αρχάς πρέπει να αποκλειστεί κάθε περίπτωση λεκτικής ή και άμεσης αντιπαράθεσης με τους υπόδικους χρυσαυγίτες εντός του Κοινοβουλίου. Η εικόνα συμπλεκόμενων βουλευτών είναι αυτή που επιδιώκει να προκαλέσει η Χρυσή Αυγή για να υπονομεύσει τους θεσμούς και να φθείρει τη δημοκρατία.

 Σκοπός όλων των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων πρέπει να είναι η πλήρης πολιτική και κοινοβουλευτική απομόνωση της εγκληματικής οργάνωσης.

 Πρώτη η κυβέρνηση πρέπει να δώσει το μήνυμα, αρνούμενη να απαντά μέσω των υπουργών στις ούτως ή άλλως προσχηματικές και αντικοινοβουλευτικές ερωτήσεις των χρυσαυγιτών, όπως είχε κάνει ο Νίκος Δένδιας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

 Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να παραμείνει σταθερή στη γραμμή του φθινοπώρου του 2013 και να βάλει πάγο στους βουλευτές της που κλείνουν ακόμα το μάτι στους ναζιστές. Το ίδιο και τα άλλα κόμματα. Και όλοι οι δημοκράτες βουλευτές να αποχωρούν από την αίθουσα όταν μιλούν οι χρυσαυγίτες.

 Η δημόσια τηλεόραση και το κανάλι της Βουλής πρέπει να εγκαινιάσουν, έστω και την ύστατη ώρα, ειδικές ενημερωτικές εκπομπές για τη μεγάλη δίκη.

 Οσοι ακόμα και τώρα εξακολουθούν να θεωρούν τη Χρυσή Αυγή «κανονικό» πολιτικό κόμμα πρέπει να υποστούν το κόστος αυτής της αντικοινοβουλευτικής επιλογής τους.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: