Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Αναπόφευκτη η σύγκρουση των τεχνικών της τηλεόρασης με το STAR


Μικρή παράταση της εθελουσίας και μετά απολύσεις 
Σε σκληρή σύγκρουση αναμένεται να οδηγηθεί το σωματείο των τεχνικών της τηλεόρασης με τη διοίκηση του STAR. Αυτό τουλάχιστον προμηνύουν οι εξελίξεις, εντός των επόμενων εβδομάδων, αφού η εθελουσία που έχει ανακοινώσει ο σταθμός λήγει αύριο Τετάρτη και εκτός του ότι αναμένεται να δοθεί μικρή παράταση… αν δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, τότε η διοίκηση του καναλιού θα προχωρήσει σε απολύσεις!..

Στόχος του σταθμού είναι η κατακόρυφη μείωση του τεχνικού προσωπικού που σήμερα υπολογίζεται ότι αριθμεί περίπου 100 εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα η διοίκηση σχεδιάζει από τη νέα σεζόν να διαθέτει μόνο μια βάρδια τεχνικών κατά τη διάρκεια της οποίας θα βγαίνει το δελτίο ειδήσεων και τίποτα άλλο.
Όλες λοιπόν οι υπόλοιπες εκπομπές θα είναι εξωτερικές παραγωγές και συγκεκριμένα της εταιρίας που κατέχουν οι ιδιοκτήτες του STAR… Και ως γνωστόν επιθυμούν να μετακινήσουν σε αυτήν όλο το τεχνικό προσωπικό που θα απομείνει μετά την ολοκλήρωση της εθελουσίας και τις ενδεχόμενες απολύσεις.
Κατά συνέπεια η κήρυξη απεργιών από την ΕΤΙΤΑ (σωματείο τεχνικών τηλεόρασης) την ερχόμενη εβδομάδα είναι το πιθανότερο σενάριο… Και βεβαίως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού θα είναι ο πρώτος στόχος. Φυσικά από τη Δευτέρα 17 του μηνός την παρουσίαση του δελτίου θα αναλάβει ο Παναγιώτης Στάθης, μιας και ξεκινάει η καλοκαιρινή άδεια της Μάρας Ζαχαρέα… Μάλιστα δεδομένου ότι έχει ολοκληρωθεί η σεζόν ο σταθμός δεν ενδιαφέρεται για τις τηλεθεάσεις… χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μια παρατεταμένη απεργία επάνω στο δελτίο δεν θα προκαλέσει ζημιά!
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: