Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ποιοι δεν επιθυμούν την επαναλειτουργία του MEGA

Στη Μιχαλακοπούλου υποδέχθηκαν με ανακούφιση την επικύρωση του Πρωτοδικείου της Αθήνας που αναγνωρίζει και τυπικά το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού και τη μεταβίβαση του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη… Αντίθετα στη Μεσογείων που είναι η έδρα του MEGA η κατάσταση δεν είναι καθόλου αισιόδοξη!...


Παρά το γεγονός ότι από εχθές ξεκίνησαν να πιστώνονται οι λογαριασμοί των εργαζομένων με το επίδομα άδειας… τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε αναβρασμό κινητοποιήσεων. Ήδη εχθές το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας, ενώ ετοιμάζονται κι άλλες δυναμικότερες αντιδράσεις με στόχο να.. ενημερωθεί η κοινή γνώμη για το τι συμβαίνει στο κανάλι, αλλά κυρίως για τις ευθύνες των μετόχων που το έχουν εγκαταλείψει.
Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες και οι νέοι μέτοχοι πλέον, Μαρινάκης, Σαββίδης, μαζί με την πλευρά Βαρδινογιάννη που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους!
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εντός του Αυγούστου σύμφωνα με το σχέδιο της Grant Thornton που έχει καταθέσει στις τράπεζες θα πρέπει να γίνει γενική συνέλευση των μετόχων να οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο και να προχωρήσει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.
Σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να αποδείξουν τις πραγματικές τους προθέσεις. Οποιος αρνηθεί ή μπλοκάρει τη διαδικασία θα ειναι υπόλογος όχι μονο στις 500 οικογένειες που εργάζονται στο κανάλι, αλλά στην ίδια την κοινωνία. Άλλωστε σε αυτο αποσκοπούσε η επιστολή των τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων του MEGA την περασμένη Παρασκευή απευθυνόμενη στους μετόχους που έκανε λόγο για «Βατερλό της φήμης τους»!
Ωστόσο την ίδια ώρα τα μηνύματα που φθάνουν από το περιβάλλον των μετόχων είναι εξαιρετικά συγκεχυμένα εως διφορούμενα για το τι μέλλει γενέσθαι… ενώ σε καμία περίπτωση δεν τα διακρίνει η αισιοδοξία και η εγρήγορση όπως απαιτείται από το σχεδιασμό της Grant Thornton και περιγράφηκε πιο πάνω.

Με άλλα λόγια παρά το γεγονός ότι έχει ξεκαθαρίσει η μετοχική σύνθεση του καναλιού και σε αυτήν έχουν εισέλθει και επισήμως πλέον δυο νέοι μέτοχοι… ενώ και οι τρεις συνολικά, Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Σαββίδης έχουν την οικονομική επιφάνεια, σε αντίθεση με τους προηγούμενους Μπόμπολα, Ψυχάρη, να καταβάλλουν τα απαιτούμενα ποσά στην ΑΜΚ… δεν φαίνεται να οδεύει προς λύση το πρόβλημα του καναλιού.
Κι αυτό διότι είναι σαφές πια ότι κάποιοι δεν επιθυμούν την άμεση επαναλειτουργία του MEGA.
  enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: