Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Παππάς: Μετά από 30 χρόνια ανομίας, το ΕΣΡ κάνει σημαντικό βήμα

Παππάς: Μετά από 30 χρόνια ανομίας, το ΕΣΡ κάνει σημαντικό βήμα - ΒΙΝΤΕΟ
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στην απόφαση του ΕΣΡ για τις άδειες, υπογράμμισε ότι η ομόφωνη κατάληξη στην απόφαση είναι σημαντικό στοιχείο και δείχνει τη βούληση που υπάρχει, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία...


Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε με έμφαση πως το ΕΣΡ μετά από τρεις δεκαετίες ανομίας, παρανομίας και αναρχίας είναι πάρα πολύ κοντά στο να κάνει ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα και να αδειοδοτήσει.
«Αυτή η σύνθεση έχει κάνει περισσότερη δουλειά - μέσα σε κάποιους μήνες - από τις προηγούμενες συνθέσεις», ανέφερε ο Νίκος Παππάς στην εκπομπή της ΕΡΤ, αναφορικά με την απόφαση του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες λέγοντας ότι «Υπήρχε από τον νόμο η προβλεπόμενη αλληλογραφία, η οποία εξελίχθηκε παρά πολύ γρήγορα και φαίνεται ότι υπάρχει μία βούληση ξεκάθαρη να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».
Την τιμή εκκίνησης την χαρακτήρισε λογική, με τον ίδιο να θεωρεί ότι το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ για κάθε μία τηλεοπτική άδεια, διασφαλίζει τα συμφέροντα του Δημοσίου.
«Καλώ τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν το ΕΣΡ στο έργο του, το οποίο νομίζω μετά από τρεις δεκαετίες ανομίας, παρανομίας και αναρχίας είναι πάρα πολύ κοντά στο να κάνει ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα και να αδειοδοτήσει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.
Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα για τις τηλεοπτικές άδειες ο Νίκος Παππάς δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία, ωστόσο υπογράμμισε το γεγονός ότι «το υπουργείο είναι στο πλευρό του ΕΣΡ έχουμε παραδώσει όλη την τεχνογνωσία και τα χρονοδιαγράμματα θα ικανοποιήσουν και τον κόσμο και θα διασφαλίσουν το συμφέρον του Δημοσίου».
Ακόμη, σημείωσε πως βάσει του νόμου υπάρχουν πολύ αυστηρά κριτήρια λειτουργίας των σταθμών, και ανέφερε πως θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων και θα προστατευτούν τα δικαιώματά τους.
Ερωτηθείς για την έξοδο στις αγορές, ο Νίκος Παππάς είπε πως «πρέπει να την δούμε ως ένα κομμάτι συνολικής προσπάθειας καθώς πρόκειται για μία πετυχημένη έξοδος η οποία συνοδεύεται από ισχυρά μακροοικονομικά δεδομένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: