Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ο Πορτοσάλτε και τα φλαμίνγκο

Εσείς γνωρίζετε πού βρίσκεται η Μπρατισλάβα; Καλά, δεν είναι κακό και να μην το ξέρετε, ούτε θα είστε και οι μοναδικοί. Δεν το γνώριζαν ούτε οι συν-συζητητές του κ. Πορτοσάλτε, οπότε όταν τους είπε ότι απλώνεται στην Τσεχία, συμφώνησαν και οι δύο. «Διευθυντής είναι, βρε αδερφέ, κάτι παραπάνω ξέρει», στοιχηματίζω πως σκέφτηκαν...


Από την αρχή της συζήτησης-πασάλειμμα, διέκρινα πως ο στυλοβάτης του καναλιού είχε κάποια χωροταξική ανησυχία. Εντόπισε, δηλαδή, και χάρηκε που το πράσινο φανάρι στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» ήταν τοποθετημένο στη δεξιά μεριά της σελίδας, διότι, όπως εξήγησε, επιτέλους η αριστερή εφημερίδα αναγνωρίζει ότι το άνοιγμα των δρόμων ανήκει στη Δεξιά.

Και καθώς περνούν γρήγορα από όλα τα θέματα οι συνομιλητές -Δικαιοσύνη, αγορές κ.λπ.- κάνουν μια μικρή στάση στο θέμα μεταπτυχιακού Τμήματος της Φιλοσοφικής Αθηνών.

Ο κ. Πορτοσάλτε θέλει να δέσει τα επιτόκια με τα κέρδη που αυτά τα τμήματα αποφέρουν στα δημόσια πανεπιστήμια, ορμώμενος από γράμμα μητέρας που το παιδί της σπούδαζε σε ανάλογο τμήμα Πανεπιστημίου στην Μπρατισλάβα.

«Ξέρετε πού είναι η Μπρατισλάβα· στην Τσεχία… Ξέρετε με τι επιτόκιο δανείζεται…». Δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει και η αρχισυνταξία τιτιβίζει στο αυτί της παρουσιάστριας ότι η πόλη αυτή είναι πρωτεύουσα της Σλοβακίας και δεν έχει σκοπό να μετακινηθεί. Αρα, τον διορθώνει.

Ο κ. Πορτοσάλτε όμως αυτό που θέλει να πει θα το πει ο κόσμος να χαλάσει: «Ε, ναι, αλλά η Τσεχία που είναι δίπλα, ξέρετε με τι επιτόκια δανείζεται;».

Οχι, δεν ξέρουμε αλλά μάθαμε, καταλάβαμε και θυμηθήκαμε το σύνθημα των ΠΑΟΚτσήδων: «Πάει δεν πάει…». Πάντως έχουν αρχίσει να με κουράζουν οι εμμονές [και] αυτού του κυρίου, τόσο όσο τα φλαμίνγκο που υπάρχουν παντού όπου γυρίσω το βλέμμα. Είναι που μοιάζει και λίγο μ’ αυτά τα ροζουλιά πτηνά –μύτη, λαιμός
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: