Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Στημένη η «συμφωνία» για τον ΕΔΟΕΑΠ


Στημένη είναι η «συμφωνία» σχετικά με τον ΕΔΟΕΑΠ στην τριμερή συνάντηση των δημοσιογραφικών ενώσεων με τον υφυπουργό Τ. Πετρόπουλο και τον Π. Κυριακόπουλο πρόεδρο της Ένωσης καναλαρχών (ΕΙΤΗΣΕΕ). Αυτό καταγγέλλει  η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
"Πιο στημένη δεν γίνεται η "συμφωνία" για τον ΕΔΟΕΑΠ...

Αυτός είναι ο τίτλος της τριμερούς συνάντησης δημοσιογραφικών ενώσεων του Α. Πετρόπουλου και του Π. Κυριακόπουλου προέδρου της Ένωσης καναλαρχών (ΕΙΤΗΣΕΕ), που συνεχίζουν το βιολί τους.
Τα πρώτα θύματα της συμφωνίας, με βούλα Παππά και διαπλοκής, είναι οι άνεργοι, οι απλήρωτοι συνάδελφοι, που τους πετάει στο δρόμο. Ακολουθούν συνταξιούχοι, δικαιοδόχοι και όλοι οι.. ασφαλισμένοι. Επίσης χάνουν τις επικουρήσεις τους και το λογαριασμό αλληλεγγύης τους οι συνάδελφοι τη περιφέρειας αφού κόβεται ο πόρος για τα ΤΕΑΣ και τα ΕΤΑΣ.

Πρόταση για ξεπούλημα

Από την πρώτη στιγμή Καπάκος, Γκανάς, Αντωνιάδου, Καρούτζος τα έδωσαν όλα ,δηλαδή όσα λέει, από καιρό στην πρόταση του το αφεντικό.
Του πρότειναν λοιπόν έτσι την δική του πρόταση, που τους είχε στείλει από καιρό, την οποία έκανε στο άψε σβήσε αποδεκτή ο Πετρόπουλος και για ξεκάρφωμα το αφεντικό ζήτησε και κάτι από πάνω.
Του πρότειναν λοιπόν και δέχτηκε:
- Γερό σκόντο στις εργοδοτικές εισφορές. Για να τον συμφέρει να ασφαλίζει (για περίθαλψη-επικούρηση) στον ΕΔΟΕΑΠ και όχι στον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑ.
- Ενα μέρος από το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνει για την ΕΡΤ ο κοσμάκης μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, να το διαθέτει η δημόσια ραδιοτηλεόραση για επί πλέον ασφαλιστική εισφορά ώστε να επιβαρύνονται λιγότερο τα ιδιωτικά ΜΜΕ. Αυτό όμως μαζί με την αυξημένη εισφορά υπολογίζεται να βάζει μέσα την ΕΡΤ κάποια εκατ. ευρώ το χρόνο. Τα γλυτώνουν απλώς οι καναλάρχες.
 - Μειώσεις μισθών των εργαζομένων με την αύξηση των εισφορών τους από 5-7 % τον μήνα.
- Ασφαλιστική εισφορά -και όχι πόρο- με βάση το τζίρο των ΜΜΕ που κανείς δεν ξέρει πόση θα είναι και πως θα εισπράττεται. Το ποσοστό παίζει γύρω στο 2% και σε αυτό θα προστίθεται η επιστροφή φόρου πολυτελείας απ αυτόν που θα καταβάλλει η ιδιωτική τηλεόραση. Σε κάθε περίπτωση όμως τα κανάλια έχουν πρόσθετο όφελος αφού τα ποσά αυτά θα θεωρούνται δαπάνες ως εισφορές και συνεπώς εκπίπτουν από την φορολογία.

Η πρόταση των πρόθυμων συνδικαλιστών είναι εκπτώσεις στους εργοδότες και αυτά να τα πληρώσουν ενεργοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι.
Και πάλι όμως όλα αυτά- κατά δήλωση Καπάκου στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ- φτάνουν δεν φτάνουν για δύο χρόνια λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ.
Το αποκορύφωμα είναι η πρόταση Καπάκου να προβλέπει, για λογαριασμό της Κυβέρνησης νομοθετική ρύθμιση για να αλλάξει , λέει, το νομικό καθεστώς του ΕΔΟΕΑΠ , να μετατραπεί από ιδιωτικού δικαίου σε δημοσίου δικαίου για να γίνει έτσι το πρώτο βήμα εισόδου στον ΕΟΠΠΥ. Άρα πάει περίπατο το αυτοδιοίκητο και η αυτονομία του Ταμείου.

Κάποια στιγμή, επειδή στην αίθουσα του τετάρτου ορόφου του υπουργείου, είχαν προσέλθει και αρκετοί συνάδελφοι ως παρατηρητές μια που κανείς δεν εμπιστεύεται το ντουέτο μειοψηφίας στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ ο Καρούτζος πήγε, προφανώς για ξεκάρφωμα, να κάνει δήθεν τον καμπόσο στο νομικό σύμβουλο των ιδιοκτητών εφημερίδων.
- Ο πρόεδρος σας χρωστάει τον κ….λο του, από λεφτά στον ΕΔΟΕΑΠ.
Μόνο που δεν εξήγησε πως άφησε να χρωστάει τόσα λεφτά ο eΝιkos και ένα σωρό άλλοι .
Ο Κυριακόπουλος έσπευσε και μάζεψε το δικό του. Με αποτέλεσμα όμως ο δικηγόρος της ΕΙΗΕΑ να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος.

Ο καναλάνθρωπος του Βαρδινογιάννη γύρισε στον άλλο προνομιακό συνομιλητή του, τον Μάρκο Γκανά, για να του πει «Εδώ που τα λέμε μήπως να ξαναφέρουμε το αγγελιόσημο;..»
Ο Γκανάς που δεν θέλει να ακούει για αγγελιόσημο με όσα του καταμαρτυρούν για την αντίρρηση του, για να εισπραχθούν τα εκατομμύρια ευρώ αγγελιόσημου που οφείλουν τα γραφεία ισολογισμών αλλά και πανικόβλητος για την παρουσία του με συνεταίρους από τον ΕΔΟΕΑΠ, στη χρηματιστηριακή αγορά την προηγούμενη περίοδο, έχασε την ψυχραιμία του κι άρχισε να ψελλίζει.
Ο Πετρόπουλος που σάστισε κι αυτός για να τον προλάβει έσπευσε να πει στον Κυριακόπουλο
- Πήρατε τόσα λεφτά από το αγγελιόσημο αφήνοντας, έτσι να εννοηθεί ότι με τόσα που τους έδωσε η Κυβέρνηση με το αγγελιόσημο, οι ιδιοκτήτες πρέπει να βάλουν το χέρι στη τσέπη.
Ο χουβαρντάς ΓΓ της ΕΣΗΕΑ όμως ξανάφερε την κουβέντα εκεί που ήθελε ο Κυριακόπουλος.
Πρότεινε έτσι ακόμη και φορολογικά κίνητρα στα αφεντικά, άλλαξε τίτλο στην πρόταση του και είπε ότι περιλαμβάνει και μέτρα στήριξης του τύπου, προφανώς για όσα συμβαίνουν στην «Αυγή» και στους πλειστηριασμούς του «Πήγασου» και σε άλλες συνέργειες, που είναι σε εξέλιξη, μια που ότι λέει αφορούν, όπως φροντίζει να επισημαίνει, «κίνητρα για τους εργοδότες».
Προτείνει έτσι και μεγαλύτερο σκόντο στις εργοδοτικές εισφορές ιδιοκτητών του διαδικτύου, φτάνει να μπαίνουν στο μητρώο που έχει στήσει ο Παππάς, για να μοιράζει κρατική διαφήμιση σε υπάκουους.
Με άλλα λόγια χειραγώγηση της ενημέρωσης και εργοδοτικός συνδικαλισμός πάνε πακέτο.

Απολύσεις Κυριακόπουλου

Με το που γύρισε όμως χθες στο γραφείο του ο Κυριακόπουλος, τράβηξε και 21απολύσεις . Έτσι για να το γιορτάσει. Και προχώρησε σε κατάργηση του τμήματος εξωτερικών συνεργείων όπως καταγγέλλει η ΕΤΙΤΑ.
Μερικές ώρες νωρίτερα τους είχε τάξει και πάλι να ασφαλιστούν στον ΕΔΟΕΑΠ ,για να γίνει διεύρυνση και μετά τους απέλυσε.
Τόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή στη ζυγαριά του κεφαλαίου…
Έστειλε όμως και μια επιστολή παραλήρημα που μόνο κυβέρνηση δεν ζητάει να κάνει.
Καθορίζει έτσι μεταξύ άλλων, ότι:
- Τζίρος των επιχειρήσεων είναι ότι τιμολογείται στην Ελλάδα για να κλείσει το μάτι στην Google και σε όσους έχουν εταιρίες στη Μάλτα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο η σε παράδεισους για ΜΜΕ, στοίχημα και τηλε-σκουπίδια.
- Απαιτεί συνδιοίκηση στον ΕΔΟΕΑΠ με συμμετοχή στο ΔΣ και δικαίωμα ΒΕΤΟ στις αποφάσεις, προσωπικά δεδομένα στη διάθεση των εργοδοτών,( εγκυμοσύνη, λοχεία, ασθένειες κλπ) ώστε με τον ένα ή άλλο τρόπο να ξέρουν ποιους να κρατάνε και ποιους να διώχνουν.

Κάποιοι από χθες το μεσημέρι και μετά έψαχναν για όλα αυτά τον Καπάκο αλλά ήταν άφαντος από την ΕΣΗΕΑ.
Όσο για τον Καλαματιανό πρόεδρο του περιοδικού τύπου αρνείται να συγκαλέσει διασωματειακό στο οποίο είναι γραμματέας για να μη γίνει απεργία και να μη βγει αντικυβερνητική ανακοίνωση. Το δράμα του είναι ότι αργεί ο καινούργιος κανονισμός για τις καλλιέργειες στην Μεσσηνία.

Η τελευταία αποκάλυψη της χθεσινής  ημέρας όμως ήρθε μετά τις εξηγήσεις που ζήτησαν από τον Καπάκο, μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, για τις μπαλωθιές Πολλάκη στο πολιτικό γάμο του ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΠΥ. Ο Σαββίδης βέβαια έντρομος κραύγαζε.
-Δεν ήμουνα… Δεν ξέρω….
Αλλά ο Κουμπιάς δίπλα του κατάπιε τη γλώσσα του.
Όλα έγιναν όμως σε στενό οικογενειακό κύκλο, και το προικοσύμφωνο που προηγήθηκε είναι για να τελειώσουν τον κλάδο κυβέρνηση και διαπλοκή.
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"

Δεν υπάρχουν σχόλια: