Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Τυχαίνει να μη σέβονται το ίδιο πρόσωπο με τους Τούρκους

Από τον σκεπτόμενο Σάκη του ΝΑΙ στις ειρωνίες για την επίσκεψη στο προεδρικό… έως τις παρενοχλήσεις του Σινούκ
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Πρετεντέρης αρθρογραφώντας επιχειρεί να γελοιοποιήσει και να μειώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο… Το έχει...
κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και το επανέλαβε πάλι με αφορμή την επίσκεψη του ζεύγους Ρουβά στο προεδρικό Μέγαρο… Άλλωστε οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν ήταν ενα ισχυρό άλλοθι!
Είναι γεγονός όμως ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο και μάλιστα με την ένταση που συμβαίνει… να στοχοποιείται κατά αυτόν τον τρόπο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας. Διότι δεν είναι μόνο ο Γιάννης Πρετεντέρης που πρωτοστατεί στην αποδόμηση Παυλόπουλου ως προέδρου της δημοκρατίας… αρκετοί ακόμη δημοσιογράφοι καταφέρονται εναντίον του. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση και μετά… Και φυσικά η εξήγηση κρύβεται στο λυσσαλέο πάθος μεγάλης μερίδας του Τύπου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι αυτό είναι το θέμα ή πιο σωστά το πρόβλημα!
Κατά συνέπεια είναι αφελές να επικαλεστεί κανείς την προάσπιση των αξιών της αστικής δημοκρατίας ή τον σεβασμό στους θεσμούς… Αυτά για τους συστημικούς «Ταλιμπάν» αξίζουν μόνο όταν κυβερνούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ!
Βεβαίως το ίδιο ισχύει και για τη Δικαιοσυνη που κόπτονται εσχάτως… αλλά και αυτό εξαρτάται ανάλογα από το αν βολεύουν οι αποφάσεις της! Οσο θα είναι βολικές θα την υπερασπίζονται… όταν δεν είναι θα της συμπεριφέρονται όπως και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Απλά πράγματα! Όπως και στην περίπτωση του Ρουβά. Οταν τον δέχεται ο Παυλόπουλος στο προεδρικό είναι κιτς και υποκουλτούρα! Οταν ο Σάκης όμως βγαίνει στο δημοψήφισμα με βίντεο στα σόσιαλ μίντια υπέρ του ΝΑΙ, τότε είναι σκεπτόμενος καλλιτέχνης!
Το πρόβλημα όμως, ούτε ήταν ούτε είναι ο Σάκης! Άλλωστε η συγκεκριμένη επίσκεψη θα περνούσε απαρατήρητη εάν δεν κυκλοφορούσαν στον Τύπο οι φωτογραφίες… όπως συμβαίνει με δεκάδες πιθανούς και απίθανους επισκέπτες του προεδρικού που βλέπει καθημερινά ο Προκόπης Παυλόπουλος και φωτογραφίζεται μαζί τους!
Και ίσως όλα αυτά να μην είχαν σημασία, αφού εντάσσονται στο πλαίσιο της γνωστής λύσσας και της στέρησης που έχει προκαλέσει η απώλεια επι μια διετία της εξουσίας… Άλλωστε είναι σαφές πια ότι στο όνομα της επιστροφής, θα κατα συκοφαντήσουν τους πάντες και τα πάντα, ακόμα και τα ιερά και τα όσια που δήθεν πρεσβεύουν ως αστικά κόμματα και υπερασπιστές της δυτικού τύπου δημοκρατίας!
Δεν θα είχε λοιπόν καμία σημασία, άλλη μια επίθεση στον Παυλόπουλο με αφορμή αυτήν τη φορά τον Ρουβά… αν στο πρόσωπο του, δεν προσέβαλαν τον θεσμό του προέδρου της δημοκρατίας! Αυτόν δηλαδή που εχθές μέσα στο Σινούκ για το Φαρμακονήσι, μαζί με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων παρενοχλούσαν οι Τούρκοι!
Μια στενάχωρη σύμπτωση… αφού τυγχάνει να μη σέβονται το ίδιο πρόσωπο με τους γείτονες! Δηλαδή τον ανώτατο άρχοντα της χώρας μας. Αλλά αυτό στη γλώσσα τους μάλλον λέγεται λαϊκισμός!

enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: