Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Αναξιόπιστοι τσαρλατάνοι


Το "σας έχω ηχογραφήσει όλους" δεν είναι πολιτική (δεν θυμάμαι καν ανάλογο περιστατικό παγκοσμίως), γιατί στην πολιτική σημασία έχουν οι θέσεις σου και ο λόγος σου και αυτά δεν ασκούνται με όρους ντετέκτιβ. Όπως δεν είναι πολιτική και το "είναι θαυμαστής του Σόιμπλε", γιατί ακολουθεί την κλασσική μέθοδο, όπου η απάντηση δεν είναι επί της πολιτικής ουσίας, αλλά προσπαθεί να εντάξει τον πρώην συνεργάτη στις τάξεις του "εχθρού", να δημιουργήσει εν ολίγοις μια "εντύπωση"....

Καταπληκτική επίσης και η στάση των ελληνικών ΜΜΕ που ανακαλύπτουν ένα βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει ήδη στα αγγλικά, μόνο όταν δοθούν μεταφρασμένα αποσπάσματά του,.. καθώς ζούμε στον 19ο αιώνα και είναι δύσκολο να το αγοράσει κανείς διαδικτυακά και να το κάνει φύλλο και φτερό.
Μνημειώδης επίσης και η θέση της αντιπολίτευσης, που αναλόγως με το πώς θέλει να το εκμεταλλευτεί τη μία μέρα ο Βαφουράκης είναι "αναξιόπιστος τσαρλατάνος" και την άλλη μέρα υιοθετεί πλήρως τα όσα λέει ο "τσαρλατάνος" και ζητά εξηγήσεις απ' αυτούς που καταγγέλει. Και με λίγη σως από "Ειδικά Δικαστήρια" και "Βενεζουέλα" θεωρεί ότι κάνει πολιτική.
Μην περιμένετε ουσιαστική συζήτηση για τα όσα έγιναν το 2015. Για την τρέχουσα πολιτική, με ευνουχισμένους πολιτικούς, που το μεγαλύτερο όνειρο τους είναι να αναγνωριστούν ως "καλύτεροι διαχειριστές", η δημιουργία εντυπώσεων είναι πάντα πιο εύκολη από τη δημιουργία πολιτικής (η οποία ούτως ή άλλως απαγορεύεται από τους προστάτες).
Δημήτρης Σούλτας (fb)
zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια: