Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Μετά το STAR ακολουθούν ο ALPHA και ο ΣΚΑΙ με αγωγές κατά της κυβέρνησης


Μια τακτική που επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα
Την πρωτοφανή απόφαση της διοίκησης του STAR να καταθέσει αγωγή εναντίον υπουργών της κυβέρνησης με το σκεπτικό ότι υπέστη ζημιά από την περυσινή διαδικασία αδειοδότησης, αφού δεν ήταν ανάμεσα στους τέσσερις υπερθεματιστές, με συνέπεια να ακυρωθεί η συμφωνία που είχε με τον Τούρκο παραγωγό του Survivor, χάνοντας τεράστια διαφημιστικά πακέτα…
Θα ακολουθήσουν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί. Για την ακρίβεια το δρόμο των αγωγών εναντίον μελών της κυβέρνησης σκοπεύουν να ακολουθήσουν, τόσο ο ALPHA όσο και ο ΣΚΑΙ.
Φυσικά ο καθένας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα στραφεί, όπως και το STAR κατά του ελληνικού δημοσίου, υιοθετεί διαφορετικό σκεπτικό… Κοινός όμως παρονομαστής όλων (σε νομικό επίπεδο) είναι η ζημιά που υποτίθεται ότι τους προκάλεσε ο περυσινός διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που ακύρωσε στη συνέχεια το ΣτΕ.
Για παράδειγμα λοιπόν ο ALPHA στο σκεπτικό του λέγεται ότι θα κάνει λόγο για διαφυγόντα κέρδη… Ενώ αντίστοιχα ο ΣΚΑΙ θα στέκεται περισσότερο στο αριθμητικό σκέλος, με την έννοια ότι η προκήρυξη αναφερόταν σε τέσσερα κανάλια εθνικής εμβέλειας και τελικά προέκυψαν εφτά (με την απόφαση του ΕΣΡ).
Ανεξάρτητα όμως από τη νομική διάσταση του θέματος ή ακόμα και από την πολιτική σύγκρουση που παράγουν τέτοιες ενέργειες, αφού δηλητηριάζουν ουσιαστικά το δημόσιο βίο… Η απόφαση της διοίκησης του STAR που θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι… είναι πέρα για πέρα προβληματική και λανθασμένη, διότι μπορεί ο στόχος τους να είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην ουσία στρέφονται κατά του ελληνικού λαού! Και ζητούν χρήματα απο γονατισμένους ανθρώπους που έχουν ματώσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά… και τα ζητούν οι πιο πλούσιοι πολίτες αυτής της χώρας!
Ξέχωρα ότι κατέχουν δημόσιες συχνότητες με αδιαφανείς και προνομιακούς όρους, σε σχέση με άλλους πολίτες ή επιχειρηματίες αυτής της χώρας… Συχνότητες τις οποίες εκμεταλλεύονται οικονομικά επι τριάντα χρόνια, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
Τέλος όπως ήδη έχει επισημανθεί από πολλούς είναι ανεξήγητο πώς επιχειρηματίες με σημαντική κοινωνική προσφορά αποφασίζουν μόνοι τους να «τραυματίσουν» το φιλανθρωπικό προφίλ τους… επιλέγοντας το χειρότερο τρόπο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση (αν υποθέσουμε ότι αυτό ήταν το κίνητρο τους) ή για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους εν όψει της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών!
Με άλλα λόγια ακόμα και να ήθελαν να μπλοκάρουν τη διαδικασία ή οτιδήποτε άλλο, δηλαδή από το να μην πληρώσουν για τις άδειες που θα προκηρύξει το ΕΣΡ, μέχρι να επιβάλλουν τους όρους τους… με την απόφαση τους να στραφούν κατά του ελληνικου δημοσίου, επιτυγχάνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα! Αφού κανένας πολίτης αυτής της χώρας (που του παίρνουν το σπίτι ή δεν εχει να ταΐσει τα παιδιά του), δεν πρόκειται να λυπηθεί αν οι καναλάρχες έχασαν μερικές δεκάδες εκατομμύρια!
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: