Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΚΕΔΕ: Να εξαιρεθούν τα δημοτικά Ραδιόφωνα


από το διαγωνισμό αδειοδότησης

Η αδειοδότηση καθώς και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα  Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, ο...
Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τη Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Μ. Αντωνιάδου, αντιπροσωπεία  της Ε. ΔΗ.Ρ.Τ.ΜΜΕ.Ε υπό τον πρόεδρο Μιχ. Κυριακίδη και μέλος της Διοιηκούσας Επιτροπής Μ. Αρώνη, καθώς και εκπροσώπους εργαζομένων σε δημοτικά Ραδιόφωνα της Αττικής
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να υπάρξει διευρυμένη συνεργασία της ΚΕΔΕ, με όλες τις Ενώσεις προκειμένου να ξεπεραστούν ζωτικής σημασίας προβλήματα, όπως το θέμα της αδειοδότησης των δημοτικών ΜΜΕ.
Οι εκπρόσωποι της Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.ΜΜΕ.Ε και  της  ΕΣΗΕΑ, ενημέρωσαν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τις προθέσεις της κυβέρνησης να θέσει σε διαγωνιστική διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών και τους  δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και παρουσιασαν την πρόταση που επεξεργάστηκαν από κοινού με την ΠΟΕΣΥ.
Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μ. Αντωνιάδου, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρξει συντονισμός στην προσπάθεια με κεντρικό στόχο την εξαίρεση των δημοτικών ΜΜΕ από τη διαδικασία του διαγωνισμού αδειοδότησης και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας σε όλα τα δημοτικά μέσα.
Ο Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.ΜΜΕ.Ε Μ. Κυριακίδης ζήτησε να συνυπογράψει και η ΚΕΔΕ την πρόταση που θα καταθέσουν από κοινού  στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, η Ενωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, η ΠΟΕΣΥ και Η ΕΣΗΕΑ.
Από την πλευρά του  ο κ. Γ. Πατούλης, συμφώνησε και τόνισε ότι  «είναι ανάγκη να εξαιρεθούν τα δημοτικά ραδιόφωνα από την υποχρέωση υποβολής οικονομικής προσφοράς κατά τη διαδικασία χορήγησης αδειών λειτουργίας».
Σημείωσε ότι «οι δημοτικές συχνότητες αξιοποιούνται για την ανάδειξη των τοπικών ζητημάτων και την πολιτιστική προβολή του τόπου μας. Είναι ζωτικής σημασία η εξαίρεσή τους από τον διαγωνισμό, όπως άλλωστε έχει ήδη γίνει και στην περίπτωση της ΕΡΤ. Η ΚΕΔΕ θα συνεργαστεί με τις Ενώσεις καθώς και με τους εργαζόμενους στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες παθογένειες και τα προβλήματα που υπάρχουν».
Ο Γ. Πατούλης ζήτησε από το Νομικό Σύμβουλο της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρη να συνεργαστεί με το νομικό τμήμα και τους δικηγόρους της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση που θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο.
Χθες Πέμπτη 27 Ιουλίου με πρωτοβουλία της προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρίας Αντωνιάδου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την συμμετοχή των Διοικήσεων των δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής για το ίδιο θέμα.  Διαπιστώθηκε ότι η επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής  βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και συμφωνήθηκε να υπάρχει συντονισμός στις προσπάθειες και συνεργασία για την κοινή πρόταση που θα υποβληθεί  από την πλευρά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: