Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Οι Συντάκτες ζητούν τη γνώμη των αναγνωστών


«Θέλουμε τη γνώμη σας -τελείως ανώνυμα, βέβαια- για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, για να βελτιώσουμε την εφημερίδα μας. Θέλουμε να ξέρουμε τις απόψεις σας, τις προτιμήσεις σας, τις προτάσεις σας, τις αντιρρήσεις σας. Κυρίως, θέλουμε να ξέρουμε αν ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες σας, στις προσδοκίες σας. Περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας.»...

Τα παραπάνω αναφέρει σημείωμα της Εφημερίδας των Συντακτών που απευθύνεται στους αναγνώστες της και με το οποίο τους ζητείται  να απαντήσουν στο σύντομο ερωτηματολόγιο που θα βρουν σήμερα (Σάββατο 22 Ιουλίου) μαζί με την εφημερίδα και να το ταχυδρομήσουν χωρίς κανένα κόστος.. 
Αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο της ΕφΣυν:
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» συμπληρώνει σε λίγους μήνες τα πέντε χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας της. Η έκδοσή της ήταν ένα παράτολμο εγχείρημα. Αντίθετα με πολλές προβλέψεις και προειδοποιήσεις, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το εγχείρημα πέτυχε.
Η εφημερίδα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις από άποψη κυκλοφορίας και έχει εδραιωθεί στην κοινή γνώμη ως η ανεξάρτητη και συνεταιριστική εφημερίδα, με κατοχυρωμένη την πολυφωνία, αταλάντευτα προσανατολισμένη στην έντιμη ενημέρωση και κριτική προς κάθε κατεύθυνση.
Μια εφημερίδα που δεν έκρυψε ποτέ την υποστήριξή της στις αρχές της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, σε όλες τις εκφράσεις της. Μια εφημερίδα που αναγνωρίζεται πλέον ευρύτερα ως έγκυρη και αξιόπιστη πηγή αναφοράς.
Αυτό το οφείλουμε αποκλειστικά και μόνο σε σας τους αναγνώστες μας που μας στηρίζετε από την πρώτη στιγμή. Οι συνθήκες, όμως, στον χώρο των μέσων ενημέρωσης αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς. Παλιές εφημερίδες κλείνουν και νέες εκδίδονται. Παλιοί εκδότες χάνονται και νέοι εμφανίζονται.
Η αναξιοπιστία του μεγαλύτερου τμήματος των μέσων ενημέρωσης, που αλλάζουν χέρια και «γραμμή» με κάθε αγοραπωλησία, οι «ψευδείς ειδήσεις» που τείνουν να κυριαρχήσουν, ο αδυσώπητος πόλεμος συμφερόντων, η πολιτική, οικονομική και εκδοτική διαπλοκή, η ανυποληψία δημοσιογράφων και θεσμών στον χώρο των μέσων ενημέρωσης απομακρύνουν αναγνώστες. Ο εμπορευματοποιημένος πόλεμος για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης παίρνει διαστάσεις εξοντωτικές.
Σε αυτές τις συνθήκες είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε χωρίς να έχουμε τη στήριξη κανενός κόμματος, κανενός μεγιστάνα, κανενός χρηματοδότη. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε και αυτή τη φορά σε σας τους αναγνώστες μας για να σας ζητήσουμε να απαντήσετε στο σύντομο ερωτηματολόγιο που θα βρείτε σήμερα μαζί με την εφημερίδα μας και να μας το ταχυδρομήσετε χωρίς κανένα κόστος.
Θέλουμε τη γνώμη σας -τελείως ανώνυμα, βέβαια- για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, για να βελτιώσουμε την εφημερίδα μας. Θέλουμε να ξέρουμε τις απόψεις σας, τις προτιμήσεις σας, τις προτάσεις σας, τις αντιρρήσεις σας. Κυρίως, θέλουμε να ξέρουμε αν ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες σας, στις προσδοκίες σας. Περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας.
Και με αφορμή αυτή την επικοινωνία μας, μην ξεχνάτε κάτι πολύ ζωτικό για μας: θέλουμε όλοι οι αναγνώστες μας του Σαββατοκύριακου να γίνουν καθημερινοί αναγνώστες μας. Σας υποσχόμαστε ότι θα βγείτε κερδισμένοι!

zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια: