Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Στάσεις εργασίας στα Πρακτορεία διανομής εφημερίδων


Σε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας προχωρά η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΠΠΕΑ) σήμερα Δευτέρα 24 Ιούλη (από ώρα 23.00 έως Τρίτη 25 Ιούλη ώρα 3.00) και την Τρίτη 25 Ιούλη (από 9.00 έως 13.00) μετά την απόλυση δύο εργαζομένων στα δύο πρακτορεία διανομής εφημερίδων, Άργος και Ευρώπη ΕΠΕ. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, θα γίνουν συγκεντρώσεις στο χώρο της εκτυπωτικής μονάδας «Ίριδα», την Τρίτη 25 Ιούλη στη 1.00 και στις 11.00. Στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, θα αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με στόχο να υποχρεωθεί η εργοδοσία στην ανάκληση των απολύσεων και στην ομαλοποίηση. της καταβολής της μισθοδοσίας...




Η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΠΠΕΑ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
 «Η εργοδοσία στα δύο πρακτορεία, αποφάσισε να απολύσει τους δύο συναδέλφους μας οδηγούς σε Άργος - Ευρώπη ΕΠΕ. Η δικαιολογία; Ότι περισσεύουν. Η πραγματικότητα; Τα δύο πρακτορεία θέλουν να επιβάλουν την αντίληψη ότι κανείς δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι απέναντι στις απαιτήσεις τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ένας από τους δύο συναδέλφους μας είχε απαιτήσει να δουλεύει σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και όχι κάτω από 60οC, μέσα σε σαραβαλιασμένα αυτοκίνητα. Η απάντηση των εταιρειών ήταν να τον απειλήσουν εξώδικα με απόλυση, πράγμα που έκαναν
Αυτές οι απολύσεις μας αφορούν όλους, αρκεί να λάβουμε υπόψη τις εξελίξεις στον Κλάδο. Μαγαζιά κλείνουν, οδηγούνται σε πλειστηριασμό, αλλάζουν χέρια και σε κάθε περίπτωση οι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, αφού και αυτή η κυβέρνηση έχει διατηρήσει και διευρύνει όλο το νομοθετικό αντεργατικό πλαίσιο που ευνοεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες – εκδότες.
Γνωρίζουμε ότι το μοναδικό μας όπλο είναι ο οργανωμένος αγώνας, θα το χρησιμοποιήσουμε με κάθε τρόπο και δεν θα μείνει στα στενά όρια των δύο πρακτορείων.
Στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, θα αποφασίσουμε την άμεση απεργιακή κλιμάκωση, με στόχο να υποχρεώσουμε την εργοδοσία, στην ανάκληση των απολύσεων και στην ομαλοποίηση της καταβολής της μισθοδοσίας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το μαζικό, αγωνιστικό παρόν στις στάσεις εργασίας και στις συγκεντρώσεις! Κανείς δεν μπορεί να είναι αμέτοχος, επιβάλλεται όλοι να πάρουμε θέση. Σήμερα απολύονται οι συνάδελφοί μας, αύριο μπορεί να βρεθούμε στην ίδια θέση.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: