Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Ανοίγει ο δρόμος για την Ηριάννα


Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας εκδικάζεται τη Δευτέρα η αίτηση της Ηριάννας για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της καθώς κυριολεκτικά στο παρά... πέντε καθαρογράφηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που την έστειλε στη φυλακή...

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Θυμίζουμε ότι η Ηριάννα καταδικάστηκε από το Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης επειδή διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Η καταδίκη στηρίχθηκε αποκλειστικά στη μερική ταυτοποίηση γενετικού υλικού της κατηγορούμενης πάνω σε γεμιστήρα όπλου, αποδεικτικό στοιχείο που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κριθεί αρκετό για να τεκμηριώσει ανάλογη απόφαση και ενώ ο σύντροφός της αθωώθηκε από το πρωτόδικο κιόλας δικαστήριο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το δικαστήριο, με σύμφωνη εισήγηση και της εισαγγελέως της έδρας, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην υποψήφια διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μόλις λίγες ημέρες μετά την καταδίκη της ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του Εφετείου το σκεπτικό της απόφασης καθώς και την επίσπευση της καθαρογραφής της.
Στις 9 το πρωί της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο.

Το σκίτσο του Latuff

Η... τυφλή Δικαιοσύνη κλειδώνει την Ηριάννα στο κελί και απομακρύνεται πετώντας το κλειδί στον κάλαθο των αχρήστων.
Το αιχμηρό σκίτσο του γνωστού Βραζιλιάνου σκιτσογράφου Carlos Latuff συνοδεύει η φράση «Ποιος νοιάζεται για αποδείξεις…»


efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: