Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Σαββόπουλος με 50 χιλιάδες κόσμο, από τις συναυλίες που θα θυμάσαι


«Δεν θέλω να σε στείλω στα χάπια, αλλά μαζί ήταν και κάποιοι καλλιτέχνες που ακούν ΣΥΡΙΖΑ κ αλλάζουν πεζοδρόμιο», αυτό μας έγραψε χθες στο Twiiter o Αρης Πορτοσάλτε, για τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο Καλλιμάρμαρο αποδεικνύοντας πως...
δεν κατάλαβε τίποτε ο άνθρωπος. 
Τέτοιο πολιτικό και media-ακό καπέλωμα σε live δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει. Ο ΣΚΑΪ και αυτό το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» θεωρούν πως η χθεσινοβραδινή συναυλία ήταν δική τους και όχι μία γιορτή του Διονύση Σαββόπουλου. Λες και τον κόσμο τον μάζεψε ο Γιάννης Σπανολιός και όχι η Αρβανιτάκη, ο Μαραβέγιας, η Γαλάνη, ο Χαρούλης, ο Φοίβος, ο Μαχαιρίτσας και οι υπόλοιποι.
Εκτός και αν η συνέντευξη που έδωσε για τη συναυλία ο Διονύσης Σαββόπουλος την Κυριακή το μεσημέρι στον Μάνο Τσιλιμίδη στον Real FM ήταν υπέρ του ΣΚΑΪ. Εκτός και αν όλοι εμείς που ήμασταν εκεί, πήγαμε για πολιτικούς λόγους στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Αστειότητες. Αλλωστε στη συναυλία δεν υπήρχε κανένα μα κανένα «όλοι μαζί μπορούμε» (εκτός από του Ζουγανέλη που ένιωσε την ανάγκη να κάνει promo - άξιος), υπήρχε μόνο το τραγούδι και, μάλιστα, το καλό τραγούδι.
Αλλά μην αναλώνομαι κι εγώ τώρα με ανοησίες, σας ζητάω συγγνώμη. Το γεγονός μετράει, η συναυλία αυτή καθ' εαυτή. Mία συναυλία, τηρουμένων των αναλογιών, ιστορική για την εποχή της. Εξαιρετική, καλοδουλεμένη, με σενάριο και σκηνοθεσία, με συμμετοχές που είχαν νόημα μια και οι καλλιτέχνες που βρέθηκαν εκεί διασκεύασαν κομμάτια και δεν έπαιξαν απλώς τα δικά τους, με εξαιρετική οργάνωση, χωρίς ταλαιπωρία, με 50 χιλιάδες κόσμο, με ψυχική ανάταση, με τα ωραία παραμύθια του Σαββόπουλου, με το «ας κρατήσουν οι χοροί» και με το «δεν θα περάσει ο φασισμός» του Λοϊζου. Αντε, πήραμε κι εμείς οι νεότεροι λίγο από το άρωμα των μεγάλων συναυλιών της δεκαετίας του 80, τότε που ο Σαββόπουλος και ο Νταλάρας γέμιζαν το ΟΑΚΑ και ο Κηλαηδόνης τη Βουλιαγμένη.
Ήταν ένα μοναδικό μουσικό προσκλητήριο του... Νιόνιου, στο οποίο ανταποκρίθηκαν καλλιτέχνες και κοινό. Και αν τις προηγούμενες ημέρες τη συναυλία την καπέλωσε το υποκριτικό και γελοίο «Ολοι Μαζί Μπορούμε», χθες ο μεγάλος καλλιτέχνης κυριάρχησε ολοκληρωτικά απέναντι στη σπέκουλα του ομίλου Αλαφούζου. 
Για την ιστορία, συμμετείχαν οι εξής: Μαρία Φαραντούρη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Βιολέτα Ικαρη, Βασιλική Καρακώστα, Κωστής Μαραβέγιας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης, Κατερίνα Πολέμη, Μελίνα Τανάγρη, Γιώργος και Νίκος Στρατάκης και Γιάννης Χαρούλης.


 Δημήτρης Κανελλόπουλος

e-tetradio

Δεν υπάρχουν σχόλια: