Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Πρωτοσέλιδα: Error 404 - New Democracy not found

Τιτανικός, νύχτα των γαλάζιων μαχαιριών, φρενοκομείο, εμφύλιος είναι λίγες μόνο από τις λέξεις που οι σημερινές εφημερίδες χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ, μετά το φιάσκο των γαλάζιων εκλογών που δεν έγιναν ποτέ…

 
Με τον τίτλο «Τιτανικός» κυκλοφορεί η σημερινή Αυγή. «Σε οριακό σημείο βρίσκεται το κόμμα της ΝΔ, καθώς η κατάσταση που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της μετά το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών είναι εκτός ελέγχου. Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης χρεώνουν στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την "πολιτική ευθύνη" της αποτυχίας, ενώ ο τελευταίος αντεπιτίθεται θέτοντας στο στόχαστρο όχι μόνο τους συνυποψηφίους του, αλλά και τους κ. Σαμαρά και Βορίδη, γράφει η εφημερίδα. «Οι σκληρές συγκρούσεις φαίνεται να είναι "τυφλές", καθώς δεν διακρίνεται το παραμικρό πολιτικό περιεχόμενο και αναμένεται να γίνουν οξύτερες καθόσον εξασθενεί στον ορίζοντα ο συνεκτικός επί χρόνια δεσμός της εξουσίας», αναφέρει η Αυγή.

Ως «νύχτα των γαλάζιων μαχαιριών» περιγράφει την κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ η Εφημερίδα των Συντακτών. «Απόψε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. θα κριθεί η συνοχή του κόμματος. Ο Ευάγγελλος Μεϊμαράκης προανήγγειλε την παραίτησή του και επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά. Παραιτήθηκαν από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ΑΔωνις Γεωργιάδης. Χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ενώ οι υποψήφιοι επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή», γράφει η εφημερίδα.

«Στο χείλος της διάσπασης» βλέπει τη ΝΔ, το Έθνος. «Εκτός ελέγχου είναι ο εμφύλιος που ξέσπασε στη Νέα Δημοκρατία μετά το φιάσκο της αναβολής των εκλογών, με την παράταξη να βρίσκεται στο χείλος της διάσπασης», αναφέρει η εφημερίδα. «Βολές και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των υποψήφιων προέδρων για υπονοούμενα που αφορούν κρυφές ατζέντες δημιουργούν συνθήκες ενός ιδιόμορφου πολέμου και φέρνουν πιο κοντά τα σενάρια της διάσπασης του κόμματος. Δεν λείπουν μάλιστα και οι επιθέσεις για το ποιος διχάζει αυτήν την ώρα το κόμμα, ενώ όλοι ζητούν τις παραιτήσεις όλων», γράφει.

«Ανοίγει η πόρτα του φρενοκομείου», είναι ο δηκτικός τίτλος του πρωτοσέλιδου των Νέων. Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αίσθηση φρενοκομείου δίνουν τα συμβαίνοντα στη Νέα Δημοκρατία, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ξιφουλκεί κατά πάντων, αφήνοντας απίστευτα υπονοούμενα για σειρά στελεχών αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ την ίδια στιγμή - και παρά τους δημόσιους επαίνους από τους δανειστές για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. - στελέχη της τρόικας προσάπτουν αδράνεια σε υπουργούς».

«Ανοιχτός εμφύλιος στη Νέα Δημοκρατία». Η Καθημερινή επισημαίνει ότι «σε ανοιχτό εμφύλιο, όπου όλοι βάλλουν εναντίον όλων, έχει διολοσθήσει η Ν.Δ., ακολουθώντας αυτοκαταστροφική πορεία στον απόηχο της πρωτοφανούς αστοχίας με την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, που έπληξε βαριά την πολιτική υπόσταση του κόμματος».

Στο πρωτοσέλιδο του ο Ελεύθερος Τύπος έχει τίτλο «Άγριος εμφύλιος ενώ η βάση της Ν.Δ. βράζει». Η εφημερίδα γράφει ότι «ξεκαθάρισμα λογαριασμών θα γίνει σήμερα το απόγευμα στην Κ.Ο. μετά τα αλληλομαχαιρώματα. Πρόθεση παραίτησης Μεϊμαράκη από τη μεταβατική προεδρία. Απτόητα τα μέλη της ΚΕΦΕ. Προσανατολίζονται στη διεξαγωγή της εκλογής στις 13 Δεκεμβρίου με άλλη εταιρία πληροφορικής».

Τέλος η Δημοκρατία κυκλοφορεί με τίτλο «Αυτός φταίει! - Οχι, εσύ». Η εφημερίδα γράφει ότι «ενός κακού μύρια έπονται για τη Ν.Δ., που συνεχίζει τον ολισθηρό κατήφορο του εμφυλίου, ενώ οι τόνοι ανεβαίνουν διαρκώς, φέρνοντας πιο κοντά τη διάσπαση του κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: