Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Έκρηξη βόμβας έξω από τον ΣΕΒ

Eκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 03.33 τα ξημερώματα της Τρίτης, στην οδό Ξενοφώντος 5, στην Αθήνα, έξω από την είσοδο των γραφείων τουΣυνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Η έκρηξη ήταν δυνατή και ακούστηκε σε πολλές περιοχές γύρω από το Κέντρο της Αθήνας. 
Είχε ...
προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 2.51, κατά το οποίο άγνωστος άνδρας έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας.
Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση της ΕΛΑΣ: «Ωρα 3:35 υλικές ζημιές από έκρηξη στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ στη οδό Ξενοφώντος. 2:55 προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε Βήμα και Εφημερίδα των Συντακτών με χρονικό όριο 40 λεπτών. Αποκλείστηκε η περιοχή και ακούστηκε δυνατή έκρηξη. Το σημείο είναι αποκλεισμένο από αστυνομικούς και γίνεται έλεγχος από τους πυροτεχνουργούς». 
Αν και -σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέτριας ισχύος, λόγω του ωστικού κύματος και του σχετικά κλειστού χώρου προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, κυρίως από σπάσιμο τζαμιών, τόσο στον ΣΕΒ όσο και στα απέναντι κτίρια και κυρίως στο ξενοδοχείο «Αμαλία», σε ένα βενζινάδικο και σε γραφεία.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί καθώς εξαιτίας των προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων αποκλείστηκε έγκαιρα ο χώρος και ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου να μείνουν στα δωμάτιά τους οι πελάτες.
AP Photo/Thanassis Stavrakis
Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών είδαν στην είσοδο του ΣΕΒ έναν σάκο, όπου διαπιστώθηκε πως ήταν η βόμβα, και διεξάγουν έρευνες για την περισυλλογή υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική ενέργεια.
Δυνάμεις του ΤΕΕΜ στο σημείο της έκρηξηςAP Photo/Thanassis Stavrakis
Η διοίκηση του ΣΕΒ αναμένει την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία προκειμένου να εκδώσει ανακοίνωση.
Στο κτίριο δεν υπάρχει φύλακας τις βραδινές ώρες ενώ δεν υπάρχει ιδιαίτερη επιτήρηση της οδού παρά το γεγονός ότι εκτός από τον ΣΕΒ στον ίδιο δρόμο βρίσκονται η πρεσβεία της Κύπρου και τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουστην Αθήνα. 
ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Θυμίζουμε ότι τo 2010 η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» είχε χτυπήσει με εμπρηστική επίθεση τα γραφεία του ΣΕΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: