Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η (παλιά) διευθύντρια του Πέτρου βγάζει το DT στα περίπτερα

Τι λέει για την επανακυκλοφορία του DownTown, τον Πέτρο Κωστόπουλο και την απόκτηση του τίτλου

«Βγάζουμε ξανά το “DownTown” όχι γιατί είχαμε ποτέ απωθημένο να γίνουμε εκδότες, επιχειρηματίες κ.λπ, αλλά για να κάνουμε με πάθος αυτό που αγαπάμε, αυτό που ξέρουμε, αυτό που θέλουμε. Και αυτό που θέλουμε είναι να περνάμε καλά μαζί με τους αναγνώστες μας».
Τα παραπάνω αναφέρει η παλιά διευθύντρια του DownTown, Νάνσυ Ζαμπέτογλου, σε συνέντευξη που έδωσε στο Θέμα / People και στον Βασίλη Τσακίρογλου, σχετικά με την επανακυκλοφορία του περιοδικού τρία χρόνια μετά από τη διακοπή της κυκλοφορίας του λόγω χρεοκοπίας της ΙΜΑΚΟ... (του Πέτρου Κωστόπουλου) και 20 μετά την πρώτη του εμφάνιση στα περίπτερα. 
Η επανεκκίνηση της κυκλοφορίας του «DownTown» γίνεται αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, με ένα τεύχος-μαμούθ και η Νάνσυ Ζαμπέτογλου θυμάται πως ανέλαβε επικεφαλής του περιοδικού μετά την αποχώρηση του «κουρδιστού» Βασίλη Μπόνιου:
«Ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο τότε εκδότης του DT, δεν είχε εύκαιρο τον διάδοχο του Βασίλη Μπόνιου. Οταν έφυγε εκείνος, ο Πέτρος με ρώτησε εάν θα μπορούσα να το αναλάβω. Του είπα “ναι” χωρίς να το πολυσκεφτώ και παρόλο που είχα πολύ μικρή εμπειρία ως αρχισυντάκτρια. Ο Πέτρος..
μου απάντησε “ΟΚ, αλλά εάν αποδειχτεί ότι δεν κάνεις, θα παρεξηγηθείς εάν σε αλλάξω;”. Εννοείται ότι είπα “όχι, καθόλου”. Τελικά έμεινα διευθύντρια για πάνω από δέκα χρόνια και με κάποιον τρόπο το DT είτε με υιοθέτησε, είτε το υιοθέτησα». 
Σχετικά με την απορία «γιατί κάποιος να θέλει να εκδώσει ένα εβδομαδιαίο περιοδικό σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, όταν το Ιντερνετ κυριαρχεί, μπλα, μπλα» η Νάνσυ Ζαμπέτογλου βασική υπεύθυνη για την επανέκδοση του «DownTown», αναφέρει ότι «όσοι υποστηρίζουν ότι “το χαρτί πέθανε” είναι μακριά και βαθιά νυχτωμένοι. Υπάρχουν και διεθνείς μελέτες που το τεκμηριώνουν». 
Η Ζαμπέτογλου διηγείται, στην συνέντευξή της στον Β. Τσακίρογλου, το πώς αποκτήθηκε ο τίτλος του DT, κυριολεκτικά από μια σπόντα, προς το τέλος του περασμένου Μαΐου όταν πληροφορήθηκε ότι ο τίτλος του DT ετίθετο προς πλειστηριασμό, ως περιουσιακό στοιχείο της πάλαι ποτέ κραταιάς ΙΜΑΚΟ τουΠέτρου Κωστόπουλου. Μετά από μια μικρή νομική περιπέτεια, ο τίτλος «DownTown» και άρα το δικαίωμα επανέκδοσης του περιοδικού περιήλθε στην ιδιοκτησία της ιστορικής του διευθύντριας και της ομάδας των στενών της συνεργατών. Η Ζαμπετόγλου αναφέρει χαρακτηριστικά: 
«Συμμετείχαμε στον πλειστηριασμό με τη λογική “να πάρουμε τον τίτλο για να τον πάρουμε”, δηλαδή να μην τον πάρει κάποιος άσχετος και μετανιώνουμε για μια ζωή που δεν καταθέσαμε, έστω, μια προσφορά. Τελικά τον κερδίσαμε - μολονότι κανείς μας δεν τολμούσε να παραδεχτεί ανοιχτά ότι θέλαμε να εκδώσουμε ξανά το “DownTown” το συντομότερο δυνατόν. Ανεβάσαμε στο Facebook (δείτε ΕΔΩ) κάποιες φωτογραφίες από τα δικαστήρια, εκεί ακριβώς που πιστοποιήθηκε ότι ο τίτλος μάς ανήκε και η ανταπόκριση του κοινού, ενός πολύ μεγάλου πλήθους ανθρώπων που ήταν φίλοι μας χωρίς να τους ξέρουμε, ήταν συγκλονιστική. Τα μηνύματα στο Facebook ήταν αμέτρητα, το ίδιο και τα τηλεφωνήματα για τα συγχαρητήρια κ.λπ. Εννοείται πως όλοι ρωτούσαν το ίδιο πράγμα: “Πότε θα ξαναβγεί το DownTown;”».
zoornalistas.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: