Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ένταση κατά κυβερνητικών στελεχών στο Πολυτεχνείο

Ένταση επικράτησε το πρωί στον χώρο του Πολυτεχνείου, όταν συγκεντρωμένοι αντέδρασαν στην απόφαση ομάδας υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης να εμφανιστεί στον χώρο για να τιμήσει τα θύματα της 17ης Νοεμβρίου 1973.
Στο σημείο, μεταξύ άλλων κυβερνητικών στελεχών, βρέθηκαν οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Νίκος Παππάς, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, οι ...
Τάσος Κουράκης και Γιώργος Βαρεμένος κ.ά.
ΕUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Στη θέα των υπουργών, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν καφέδες και νερά, ενώ φώναζαν συνθήματα. Ομάδες περιφρούρησης του Πολυτεχνείου έσπευσαν να τους απομακρύνουν και προκλήθηκε ένταση.
Όταν η ένταση αποσοβήθηκε, έφτασε στο σημείο ο πρωθυπουργός, που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης, παρέμεινε για ελάχιστα λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.
ΕUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος τόνισε ότι «εκτός από το διαχρονικό μήνυμα της κραυγής του Πολυτεχνείου "Ψωμί-παιδεία-ελευθερία", σήμερα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και το μήνυμα ενάντια στη βαρβαρότητα».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, επεσήμανε: «Το Πολυτεχνείο ζει σήμερα στους αγώνες της νεολαίας και του λαού. Το μήνυμα "ψωμί-παιδεία-ελευθερία" σήμερα μεταφράζεται "δουλειά για όλους, μόρφωση για όλους, δημοκρατία παντού"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: