Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Καθυστερεί το νέο ΕΣΡ λόγω ΝΔ

ΕΣΡ
Ουδέν νεώτερον για την επιλογή των νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Το μπάχαλο με τις εκλογές για τον πρόεδρο της ΝΔ, καθυστερεί την επιλογή των νέων μελών του ΕΣΡ. Ο νόμος κατήργησε την παράταση της θητείας των 3 μελών της Αρχής, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το ΕΣΡ  και το φιάσκο της Κυριακής στη ΝΔ, μπορεί να δημιουργήσει νέα καθυστέρηση στην προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών....

ΒΕΡΝΑΔΑΚΗΣ«Πρέπει να λυθεί αυτή η εκκρεμότητα, όσο γίνεται πιο γρήγορα, γιατί αφορά όλη τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος” δήλωσε χθες στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Χριστόφορος Βερναδάκης.  “Για παράδειγμα, βρίσκεται σε εκκρεμότητα ο ορισμός διοικήσεων στις ανεξάρτητες Αρχές, όπως το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το ΑΣΕΠ, ο Συνήγορος του Πολίτη και δεν μπορούν να συγκροτηθούν αυτές οι Αρχές, λόγω αυτής της εκκρεμότητας. Με αυτή την έννοια, η κρίση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως είναι μία κρίση, που μας αγγίζει όλους. Ελπίζω να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», ανέφερε ο  αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης .
ΝΔ Αλήθεια
Η κυβέρνηση αναμένει την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να κάνει τις διερευνητικές επαφές για τα νέα πρόσωπα, για τα οποία θα αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των 4/5. Ελπίζει μάλιστα, πως η ΝΔ δεν θα θέσει εμπόδια στη συγκρότηση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και ότι υπάρχει έδαφος για συνεννόηση στα πρόσωπα που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν την τηλεοπτική αδειοδότηση.
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: