Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Οι... απειλές του Γιάννη Πανούση [Ηχητικό]

Γιάννη Πανούσης 

Το ηχητικό ντοκουμέντο από την περίοδο της υπουργίας του σχετικά με «συλλήψεις φίλων» δεν έχει μεν ποινική αξία, αλλά λέει πολλά για τους ήδη υποψιασμένους από τις αναλύσεις του Φρόιντ ότι το χιούμορ δίνει διέξοδο να εκφραστούν ορισμένες σημαντικές, πλην απαγορευμένες, ψυχικές παρορμήσεις κατά τρόπο κοινωνικά αποδεκτό.
Στο ηχητικό...
που παρουσιάζουμε ακούγεται ο Γιάννης Πανούσης να δηλώνει ότι με την υπουργική του ιδιότητα είναι σε θέση να συλλάβει τους φίλους του από το Πανεπιστήμιο και ότι μάλιστα το έχει ήδη σκεφτεί για ορισμένους απ' αυτούς, ενώ απαντά σε όσους περιγράφουν το γραφείο του ως «ανοιχτό», λέγοντας ότι οι συλλήψεις γίνονται στην έξοδο απ' αυτό.
Η δήλωση Πανούση έχει ως εξής: «Είναι διπλά ευχάριστη στιγμή σήμερα για μένα. Πρώτον, γιατί ξαναβλέπω πολλούς φίλους από το Πανεπιστήμιο και από άλλες δραστηριότητες της ζωής μου και δεύτερον, γιατί αισθάνομαι ότι μπορώ να τους συλλάβω οποιαδήποτε στιγμή. Αφήστε που το 'χα στο μυαλό μου για μερικούς για να 'μαι ειλικρινής. Και όπως λένε πολλοί που επισκέπτονται το γραφείο μου, "εκεί", λένε, "γελάνε όλοι, είναι όλα ανοιχτά, μπαίνετε όποτε θέλετε"... Λέω, η σύλληψη γίνεται στην έξοδο, δεν γίνεται στην είσοδο». 
Περισσότερα στο σημερινό (16.11.15) φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: