Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Στόχος αμερικανικής επιδρομής ο «Τζιχάντι Τζον»

Ο «Τζιχάντι Τζον»
Τέσσερις Δυτικοί, μέλη του της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», μεταξύ των οποίων ο γνωστός ως «Τζιχάντι Τζον» (Jihadi John), πιθανόν σκοτώθηκαν σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο «Τζιχάντι Τζον», κατά κόσμον Μοχάμεντ Εμουάζι, είναι... ο Βρετανός μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος εμφανιζόταν στα βίντεο με τις εκτελέσεις των ομήρων της οργάνωσης.

Όπως έγινε γνωστό, ίσως να σκοτώθηκε από αμερικανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Ράκα της Συρίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην ίδια επίθεση σκοτώθηκαν τρεις ακόμη ξένοι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».

Δεν επιβεβαιώνουν οι ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ, δεν επιβεβαίωσε πλήρως την πληροφορία του θανάτου του, υποστηρίζοντας σε δήλωσή του ότι ο «Τζιχάντι Τζον» ήταν ο στόχος επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος και πλέον γίνονται «εκτιμήσεις» των αποτελεσμάτων της.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε όχημα με το οποίο πιστεύεται ότι ταξίδευε ο «Τζιχάντι Τζον».

Ο «Jihadi John», το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μοχάμεντ Εμουάζι, ήταν προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο.

Είχε γεννηθεί στο Κουβέιτ, σε απάτριδα οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ.

Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: