Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ζητάνε και τα ρέστα για το bullying οι συμφοιτητές του Γιακουμάκη

Graffiti στο Ηράκλειο για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη
Αρνούνται τις κατηγορίες των βασανισμών εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη οι 9 νεαροί Κρητικοί που πρόκειται να δικαστούν στις 8 Φεβρουαρίου. Μέσω των συνηγόρων τους δηλώνουν «φίλοι» του άτυχου 20χρονου, ενώ φτάνουν στο σημείο να ισχυριστούν πως...
είναι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους που δέχονται bullying από τη στιγμή που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. 

Αναλυτικά σε γραπτή τους δήλωση οι συνήγοροι των νεαρών Γιώργος Κοκοσάλης, Γιάννης Χατζηδάκης και Σπύρος Βρέντζος τονίζουν:

"Εδραία πεποίθηση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Όλοι οι κρητικής καταγωγής κατηγορούμενοι, οι οποίοι αναμένεται να δικαστούν στις 8 Φεβρουαρίου, είναι παιδιά άριστων οικογενειών που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα για σχόλια και παρατηρήσεις.

Το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους από την ώρα που έγινε γνωστή η ατυχής ποινική εμπλοκή τους. Παρόλα αυτά οι ίδιοι δεν θεωρούν υπεύθυνο τον Βαγγέλη ή την οικογένειά του για όλη αυτήν την ταλαιπωρία, κατανοώντας ότι αυτή εκπορεύεται από εξωδικαστικά κέντρα διαμόρφωσης συνειδήσεως.

Τα παιδιά εκφράζουν τη λύπη και τη συντριβή τους για την απώλεια του φίλου τους, τον οποίο διατηρούν στην καρδιά τους με τις καλύτερες αναμνήσεις."

Οι εννέα νεαροί Κρητικοί στις 8 Φεβρουαρίου, θα βρεθούν ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο 20χρονος είχε εξαφανιστεί ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια, στις 6 Φεβρουαρίου 2015, και είχε βρεθεί νεκρός λίγα μέτρα μακριά από τη Σχολή μετά από πολλές ημέρες αναζήτησης. 

Πρόκειται για έξι νεαρούς από τον νομό Ηρακλείου, έναν από τον νομό Ρεθύμνου, έναν από τα Χανιά ενώ άλλος ένας διαμένει στη Βόρεια Ελλάδα. Όλοι τους είναι από 20 έως 24 ετών.

Παρά τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων το κατηγορητήριο εις βάρος τους είναι σφοδρό, καθώς φέρονται να είχαν στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον οποίο υπέβαλαν σε ατιμωτικά βασανιστήρια καθιστώντας αβίωτη την παραμονή του στη Γαλακτοκομική Σχολή. 


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: