Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι υπ’ αριθμόν ένα στόχος φασιστών

Στιγμιότυπο από τις σκηνές βίας που εκτυήχθηκαν κατά της διάρκεια του συλλαλητηρίου για την Συνθήκη των Πρεσπών
● Προσέξτε να μη βρεθεί κανένας σας μόνος μέσα σε ομάδες διαδηλωτών. Για τη δική σας προστασία, να κινείστε σε μικρές ομάδες με τους συναδέλφους σας.
● Αποφεύγετε να καλύπτετε από πολύ κοντά στιγμιότυπα επεισοδίων.
● Αν είναι δυνατόν, προτιμήστε ελαφρύ εξοπλισμό.

Αυτές είναι οι οδηγίες που...
την περασμένη Τετάρτη η Ενωση Φωτορεπόρτερ έδωσε στα μέλη της εν όψει του συλλαλητηρίου της Πέμπτης για το «Μακεδονικό».

Με δύο τουλάχιστον σοβαρά χτυπημένους (και με λεηλατημένο όλο τους τον εξοπλισμό) συναδέλφους μας κι άλλους πέντε πιο ελαφρά τραυματισμένους, το σωματείο έκρινε πως αυτός είναι ένας τρόπος να προστατεύσει τα μέλη του.

Ο κλάδος μας μετράει ήδη αρκετά θύματα, αλλά την Κυριακή έζησε ένα κρεσέντο βίας: τα χτυπήματα ήταν δολοφονικά, στοχευμένα και οργανωμένα, ενώ επιβεβαιώνεται πως οι φασίστες τούς είχαν προγραμμένους, αφού κυκλοφορούσαν στους δρόμους με φωτογραφίες αναζητώντας συγκεκριμένους συναδέλφους μας.

Η ίδια η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι οι άνθρωποι του Τύπου ουδόλως τυχαία χτυπήθηκαν: «Προφανώς γνώριζαν τους φωτορεπόρτερ, υπάρχουν και τα ντοκουμέντα. Δεν υπάρχουν τυχαίοι τραυματισμοί, είναι στοχευμένοι» δήλωσε η Ολγα Γεροβασίλη τη Δευτέρα.



Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από την efsyn.gr ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: