Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

«Κλείδωσε» για τις 5 Φεβρουαρίου το τετ α τετ Τσίπρα – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη


«Κλείδωσε» για την ερχόμενη Τρίτη στις 5 Φεβρουαρίου η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη...


Υπενθυμίζεται ότι τον έλληνα πρωθυπουργό είχε προσκαλέσει ο τούρκος πρόεδρος στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία είχε επιβεβαιώσει και ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν, σημειώνοντας πως θα γινόταν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία δεν έχει οριστικοποιηθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες

Αναφορικά με τα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος στο τετ α τετ των δύο ηγετών αναμένεται να είναι όλα τα διμερή ζητήματα, ενώ σίγουρη θεωρείται και η συζήτηση για την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό.

Πρόκειται για το τέταρτο ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, μετά τις επισκέψεις τον Νοέμβριο του 2015 σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, τον Μάρτιο του 2016 στη Σμύρνη, και τον Μάιο του 2016 στην Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.



altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: