Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Να λοιπόν και η κωλοτούμπα των ΝΕΩΝ

Τα Νέα
Να τι γράφουμε σήμερα στην εφημερίδα, δώστε βάση: «Δεν ξέρω αν αυτό το 3,6% με το οποίο βγήκαμε στις αγορές (με νταούλια και ζουρνάδες αλλά από την... ανάποδη) είναι καλό, τσουχτερό, μέτριο ή οτιδήποτε άλλο ώστε να πλέει σε πελάγη ευτυχίας η κυβέρνηση, ξέρω πάντως πώς θα το αντιμετωπίσουν οι εφημερίδες. Ποιος θα...
τα πιάνει λόγου χάριν σήμερα τα ΝΕΑ και την Καθημερινή, περιμένω με αγωνία να δω τα πρωτοσέλιδα στα περίπτερα. Διότι, λέω, κρίνοντας από το πώς αντιμετώπισαν την έξοδο στις αγορές το 2014 με επιτόκιο 4,95%, πανηγυρίζοντας όσο δεν πάει άλλο, λογικά σήμερα με το 3,6% θα είναι τρισευτυχισμένοι».



Αμ δε. Σιγά να μην είναι τρισευτυχισμένοι. Η Καθημερινή το αντιμετώπισε σκωπτικά (βάζοντας τον ίδιο τίτλο με την Εφ.Συν.!) και τα ΝΕΑ το θεώρησαν αποτυχία.

Περίεργη και ακατανόητη (λέμε τώρα) η λογική των ΝΕΩΝ. Οταν βγήκαμε στις αγορές με επιτόκιο 4,95% η εφημερίδα πανηγύριζε. «Πρώτη νίκη για 11.000.000 Ελληνες» έγραφαν και σημείωναν: «Κίνηση ΜΑΤ που οδηγεί στο τέλος των μνημονίων». «Οι επενδυτές ψηφίζουν και πάλι Ελλάδα». Τώρα που βγήκαμε με 3,6%, πολύ ευνοϊκότερο επιτόκιο δηλαδή, τα ΝΕΑ τα έβαψαν μαύρα. «Τα ακριβότερα δανεικά» λένε σήμερα! 

Επειδή προφανώς στο μαγαζί του Βαγγέλη Μαρινάκη γνωρίζουν αριθμητική, οι λόγοι της... κωλοτούμπας είναι καθαρά πολιτικοί. Κάνει την έξοδο στις αγορές ο Σαμαράς; Είναι καλή και άγια ακόμα και με 5%. Την κάνει ο Τσίπρας; Είναι κακή ακόμα και με 3,6%.

Αυτή είναι κωλοτούμπα ανάλογη εκείνης του Τσίπρα για να χρησιμοποιήσω δικά τους λόγια. Βέβαια, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά: άλλο η πολιτική και άλλο η δημοσιογραφία.




 


Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: