Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

«Ανοιχτός πόλεμος» Ψαριανού με το Ποτάμι


Πολεμικά χαρακτηριστικά έχει λάβει πλέον η αντιπαράθεση του Γρηγόρη Ψαριανού με το Ποτάμι, με τη Συμφωνία των Πρεσπών στο επίκεντρο, αλλά και ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων και χαρακτηρισμών. Στην επικαιρότητα έρχεται ηχητικό ντοκουμέντο και με δηλώσεις του Γιώργου Αμυρά πριν...
την αποχώρησή του.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, μιλώντας στον realfm τόνισε ότι «το ποτάμι ενοχλεί και τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει φέρει νέες ιδέες και νέα ήθη στην πολιτική ζωή της χώρας».

Δεν παρέλειψε να απαντήσει στον Γρηγόρη Ψαριανό καλώντας τον να απαντήσει εάν θα είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ. «Ο κ.Ψαριανός έφυγε από το Ποτάμι για να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ. Είναι έτσι; Σε αυτό να απαντήσει και ας αφήσει τα υπόλοιπα» είπε χαρακτηριστικά. 

Καταλόγισε, ακόμη, ευθύνες στους Α. Τσίπρα, Κ. Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέροντας ότι «εάν είχαν δεχτεί την πρόταση του Ποταμιού για την δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας θα είχαμε βρει οι Έλληνες μια κοινή πορεία για το Μακεδονικό και θα είχε αποφευχθεί ο διχασμός». 

Απασφάλισε ο Ψαριανός
Νωρίτερα ο Γρηγόρης Ψαριανός είχε τοποθετηθεί σε υψηλούς τόνους τόσο για την απομάκρυνσή του από το Ποτάμι όσο και για το ηχητικό που διέρρευσε χθες.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός ισχυρίστηκε ότι ο Ζόραν Ζάεφ γνώριζε εδώ και εννέα μήνες ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υποστήριξε, παράλληλα, ότι όταν ο ίδιος είχε προτείνει στην παράταξη να επιλέξουν την αποχή, ο κ Θεοδωράκης του απάντησε πως έχει δεσμευθεί ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής χαρακτήρισε εκ νέου απαράδεκτη την διαρροή της ηχογραφημένης ομιλίας του, ενώ σημείωσε ότι τα πρακτικά στις συνεδριάσεις του κόμματος δεν ηχογραφούνταν. Άφησε, ακόμη, ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί και νομικά.

Οι αναφορές έρχονται ως απάντηση στην Φωτεινή Λεομπίλλα, η οποία είχε διαρρεύσει το ηχητικό και, εν συνεχεία, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες αναφέροντας ότι η ηχογράφηση δεν ήταν μυστική, αλλά αποτελούσε μέρος της διαδικασίας.




Αν μιλάμε για συνέπεια λόγων κ έργων κ αξιοπιστία, δείτε το! Από το Π.Σ του Ποταμιού, 4 μολις ημέρες πριν. @amirasgiorgos speeking

134 people are talking about this

Ο Γρηγόρης Ψαριανός μίλησε και στον Ρ/Σ Θέμα 104,6 τονίζοντας ότι «κάποια παιδιά ηχογραφούσαν τις συνεδριάσεις» και κάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη να δώσει εντολή στους υπαλλήλους να δώσουν το υλικό όλων των συναντήσεων.

Όταν του ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τα όσα είπε περί δέσμευσης του κ. Θεοδωράκη να ψηφίσει τη Συμφωνία ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε χαρακτηριστικά«ας μην τα ανακατεύουμε άλλο τα πράγματα γιατί βρωμάνε. Υπάρχουν συναντήσεις περίεργες, συμφωνίες περίεργες, υπάρχει ανάμειξη πρεσβειών σε συγκεκριμένες συναντήσεις ας μην τα σκαλίζουμε».

«Μπορώ να μεταφέρω επί λέξη πράγματα που μου έχει πει ο Θεοδωράκης ενώπιον άλλων, εγώ δεν θα γίνω κυρά Κατίνα ή κυρ Σταύρος, δεν θα γίνω μπουγαδοπνίχτρα στη ρούγα όπως ο φίλος μου ο Σταύρος» είπε καταλήγοντας.

Και ηχητικό Αμυρά
Την ίδια στιγμή στην επικαιρότητα αναδεικνύεται ακόμη ένα ηχητικό με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Αμυρά.

Η Φωτεινή Λεομπίλλα είχε δώσει στη δημοσιότητα και ηχογραφημένη συνομιλία του πρώην βουλευτή του Ποταμιού από τις 21 Ιανουαρίου. 

Τότε ο Γιώργος Αμυράς ανέφερε «όποιος θεωρεί στο μυαλό του και λέει μέσα, γιατί και εγώ έχω προσβληθεί πάρα πολύ, από την… με συγχωρείτε που θα το πω… από την βλακεία όσων πιστεύουν στο μυαλό τους ότι ο Αμυράς και ο Ψαριανός θα φύγουν για να διαλύσουν το Ποτάμι. Όποιος το λέει ή όποιος το πιστεύει σας το λέω ξεκάθαρα ότι είναι ένας γελοίος και μισός».


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: