Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Οταν ο Ψαριανός έλεγε «ΝΑΙ» στη Βόρεια Μακεδονία

Αποτέλεσμα εικόνας για Όταν η Μακεδονία για τον Γρηγόρη Ψαριανό δεν ήταν μόνο ελληνική
Mπορεί στην πρόσφατη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Ποταμιού τόσο ο Γρηγόρης Ψαριανός όσο και ο Γιώργος Αμυράς να είχαν δεσμευτεί πως δε θα ανεξαρτητοποιηθούν, ωστόσο το έκαναν. Και μπορεί κάποτε για τον κ. Ψαριανό η Μακεδονία να μην ήταν μόνο ελληνική -αλλά και...
σκοπιανή και βουλγάρικη – ωστόσο τώρα αποχωρεί από το Ποτάμι με αιχμή του δώρατος το Μακεδονικό.

Οι βουλευτές είχαν διαφωνήσει με το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ποταμιού από την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος, επιμένοντας στην καταψήφιση. Το πολιτικό συμβούλιο είχε τελικά καταλήξει στην ψήφο κατά συνείδηση ως μία έτερη συμβιβαστική λύση, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σπύρος Λυκούδης δήλωσαν την πρόθεση να τοποθετηθούν θετικά.

Όταν όμως τον Σεπτέμβριο του 2007, λίγες ημέρες πριν είχε εκλεγεί βουλευτής Β΄ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλούσε στον Σταύρο Θεοδωράκη - μετέπειτα αρχηγό του Ποταμιού - και στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Mega, επέμενε πως δεν είναι θέμα το ονοματολογικό.
Στη συνέντευξη εκείνη ο Γρηγόρης Ψαριανός δήλωνε χαρακτηριστικά:

«Κοίταξε, το Μακεδονία των Σκοπίων που λέγανε εμένα δεν θα με ενοχλούσε. Νέα Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία, Nova Macedonia που λένε, δεν θα με ενοχλούσε. Εντάξει, η Μακεδονία είναι ελληνική, οκ! Αλλά είναι και σκοπιανή, είναι και βουλγαρική. Τα ποσοστά είναι 25%, 25% και 50%. Δεν είναι μόνο ελληνική».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:



Υπενθυμίζεται πως ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Γιώργος Αμυράς επέλεξαν να αποχωρήσουν από το Ποτάμι μέσω Facebook  κατηγορώντας ουσιαστικά τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι για «ισοαποστακισμό» και σύμπλευση με «Τσιπροπολάκηδες» κι επιρρίπτοντας την ευθύνη στους πρώην συνοδοιπόρους τους για τη δεδομένη, όπως την παρουσιάζουν διάλυση του Κινήματος.

Σημειώνεται πως μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη λόγω της ψήφου εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβερνηση, το Ποτάμι έχει μείνει με πέντε βουλευτές και μία ακόμη αποχώρηση ή διαγραφή θα είχε ως αποτέλεσμα να πάψει να έχει κοινοβουλευτική ομάδα.

Εκείνοι πάντως δεν θα μείνουν άστεγοι πολιτικά, καθώς είναι γνωστό πως έχουν κλείσει εδώ κι αρκετό καιρό θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Το «αντίο» τους στο Ποτάμι:









tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: