Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Πορεία διάλυσης στο Ποτάμι

Ψαριανός - Αμυράς
Αποχωρούν Ψαριανός, Αμυράς

Με ένα κείμενο με άρωμα και φρασεολογία Γρ. Ψαριανού που συνυπογράφει και ο Γ. Αμυράς, οι δύο βουλευτές του Ποταμιού «ανοίγουν» την πόρτα της εξόδου από το κόμμα της Σεβαστουπόλεως κόντρα στις...
συλλογικές αποφάσεις που πάρθηκαν στην ευρεία σύσκεψη το βράδυ της Πέμπτης.

Σε κοινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κ. Ψαριανός και Αμυράς -έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών- εκφράζουν «την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη στάση του κόμματος» και τονίζουν πως διατηρούν «το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και του επαναπροσδιορισμού» της σχέσης με Το Ποτάμι, προαναγγέλλοντας την αποχώρησή τους.



Το Ποτάμι βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων αναφορικά με τους συσχετισμούς δυνάμεων για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το κόμμα αποφάσισε την Πέμπτη ψήφο κατά συνείδηση στο φλέγον αυτό πολιτικό ζήτημα.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της, η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μαυρωτάς έδειξαν ότι καταλήγουν στο «ναι», αλλά δεν το ανακοινώνουν επισήμως. Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς εμμένουν στο «όχι», ωστόσο συμφώνησαν με τον επικεφαλής να μην αποχωρήσουν, διαλύοντας την 5μελή κοινοβουλευτική ομάδα. 



efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: