Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Άγριος καυγάς Μητσοτάκη με Δένδια


Τους άκουσε όλο το Μοσχάτο

Διευκρινιστική δήλωση έκανε τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στις «φωνές» που σήκωσε η συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», αλλά και στις φήμες που τον θέλουν...
ως επικεφαλής «γαλάζιας» τάσης (που παρεκκλίνει της επίσημης γραμμής), οι οποίες έγιναν ακόμα πιο έντονες μετά την ομιλία του στη Βουλή εναντίον της Χρυσής Αυγής (χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), όταν κανείς στο παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει μιλήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο κατά του νεοναζιστικού μορφώματος.

Τι προηγήθηκε όμως; Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του altsantiri.gr ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε έντονη λογομαχία το πρωί της Δευτέρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον τρίτο όροφο των γραφείων του κόμματος. «Οι φωνές τους ακούστηκαν», όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε, «σε όλο το Μοσχάτο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να στείλει σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος για την ταυτότητα που εκείνος θέλει να δώσει, φέρεται να ζήτησε από τον Νίκο Δένδια να συστρατευτεί απόλυτα με τη γραμμή της ΝΔ και να μην παρεκκλίνει με οποιονδήποτε τρόπο.

Οι ίδιες πηγές μάς μετέφεραν ότι ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον χώρο που αφήνει στα ακροδεξιά «ουρλιαχτά» τύπου Άδωνη και Βορίδη, με αποτέλεσμα να μετατίθεται προς την άκρα δεξιά το κέντρο βάρους του κόμματος.

Γι’ αυτό λοιπόν ο Νίκος Δένδιας έκανε αυτή τη διευκρινιστική δήλωση, η οποία ξεκινά με τη φράση: «Η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη που ιστορικά επεκτείνεται από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι την εντός του συνταγματικού τόξου Δεξιά» και υπογραμμίζει ότι δίνει «μάχη μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος». Τι εννοούσε; Ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει στις τάξεις της ακροδεξιές φωνές και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός του κόμματος. Ποιον έπεισε δεν ξέρουμε.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θ’ αλλάξει γραμμή μετά τις σοβαρότατες ενστάσεις του κ. Δένδια ή θα συνεχίσει στον δρόμο της ακροδεξιάς ρητορικής φόβου που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες.

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στα «Παραπολιτικά 90,1»:

«Η κυρίαρχη τάση μέσα στη ΝΔ είναι η κεντροδεξιά. Η τάση του μέτρου και της αντίληψης του μέσου ανθρώπου με προσεγγίσεις στα λαϊκά στρώματα αλλά χωρίς αυτό να συνδυάζεται κ με εθνικιστικές υστερίες και λαϊκισμούς. Η αντίληψη μας για την Μακεδονία είναι βαθιά πατριωτική, μια αντίληψη φιλίας προς όλους και με γέφυρες προς τα Βαλκάνια. Δεν είναι μια αντίληψη αμυντικής κραυγής ενός ανασφαλούς πολιτικού κόμματος που δε βρίσκει άλλο λόγο ύπαρξης και το ρίχνει στον εθνικισμό. Δεν είμαστε γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς. Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιάς πράγματι δεν αποτυπώθηκε σε όλες τις ομιλίες των βουλευτών. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπάρχουν κι άλλες τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούμε να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όμως υπάρχουν όρια.

Έχουμε ο καθένας τις ιδιαιτερότητες του όμως η κυρίαρχη γραμμή η γραμμή του κόμματος όπως αποτυπώνεται από τον αρχηγό του είναι αυτή η γραμμή που εγώ υπηρετώ. Την άλλη γραμμή αυτήν την οποία δεν δέχομαι με κανένα τρόπο ότι είναι κυρίαρχη δεν μπορώ να την υπηρετήσω. Η άλλη γραμμή έχει αντίθετα χαρακτηριστικά με τη δική μας γραμμή αλλά με αποκλίσεις διότι αν ήταν ακριβώς στην αντίθετη θέση θα ήταν εκτός κόμματος.

Εάν η σκληρή γραμμή γίνει κυρίαρχη στη Νέα Δημοκρατία τότε θα μετατραπεί σε κομματίδιο του 18%. Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει τη δυνατότητα στην άλλη γραμμή προσωρινά να ισχυροποιηθεί. Η εκλογή Μητσοτάκη τα έκρινε αυτά τα πράγματα, αυτά θα ξανατεθούν εάν στο μέλλον η Νέα Δημοκρατία επιλέξει άλλη γραμμή διότι όταν επιλέγεις αρχηγό επιλέγεις και γραμμή. Αν χάσουμε τον ευρωπαϊκό ανοικτό μας χαρακτήρα την πατήσαμε. Θα κάνουμε τέτοια χάρη στον κ. Τσίπρα που δεν την ονειρεύεται. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μας ετεροπροσδιορίσει έτσι, φανταστείτε αν καταντήσουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε έτσι όπως αυτός θέλει. Θα περιοριστούμε σε ένα κομματίδιο του 18% και θα δούμε που θα πάμε από κει και πέρα. Εάν αυτές οι φωνές που ακούστηκαν από την άλλη τάση είναι ένα κομμάτι ενός ουράνιου τόξου το οποίο έχει το κόμμα δεν πειράζει καθόλου μπορεί να είναι και θετικό. Εαν είναι όμως κυρίαρχες τότε έχει μετρηθεί που θα μας προσδιορίσουν σε τι ποσοστό θα προσδιορίσουν την Νέα Δημοκρατία».

Τι αναφέρει στη διευκρινιστική του δήλωση:

«Μετά την έκταση που πήρε η χθεσινή μου συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, επισημαίνω το αυτονόητο. Η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη που ιστορικά επεκτείνεται από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι την εντός του συνταγματικού τόξου Δεξιά. Οσάκις παρέκκλινε συρρικνώθηκε. Εγγύηση ότι το κέντρο βάρους του ιδεολογικού και πολιτικού προσανατολισμού της παράταξης παραμένει σταθερό, επαναλαμβάνω ότι είναι ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο συντεταγμένα δίνουμε τη μάχη για να απαλλαγούμε από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Τα λοιπά εκ του πονηρού…».


Μανώλης Καλουδάς


Πηγή altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: