Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Αγριεύει η κόντρα στο Ποτάμι

Σχετική εικόνα
Διέρρευσε ηχητικό του Ψαριανού

Εκτός ορίων οδηγείται η κόντρα του Ποταμιού με τον Γρηγόρη Ψαριανό μετά την ρήξη για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και την ανεξαρτητοποίησή του.

Χθες το βράδυ...
το στέλεχος του Ποταμιού Φωτεινή Λεομπίλλα έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Twitter ηχητικό ντοκουμέντο από ομιλία του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή στα όργανα του κόμματος.

Η ομιλία έγινε πριν την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών και σε αυτή ο Γρηγόρης Ψαριανός δηλώνει ότι δεν έχει απειλήσει με αποχώρηση από το κόμμα, ούτε έχει εκβιάσει, ενώ χρησιμοποιεί απαξιωτικό χαρακτηρισμό για τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Αναλυτικά ο κ. Ψαριανός είπε «Δεν θέλω να εκβιάσω κανέναν. Ούτε πουθενά είπα τη μαλ@@α που λέει ο ΣΚΑΪ από το μεσημέρι ότι είπε ο Ψαριανός ότι ‘’αν ψηφίσει το Ποτάμι τη συμφωνία εγώ αποχωρώ από το Ποτάμι’’. Δηλαδή ότι είμαι και πέμπτος και εκβιάζω ας πούμε τον καραγκιόζη ότι αν ψηφίσεις, θα σου διαλύσω το κόμμα. Αυτά δεν υπάρχουν. Δεν κάνω τέτοια».

Η κ. Λεομπίλλα, στο tweet της χρησιμοποίησε σκληρά λόγια κατά του πρώην συνοδοιπόρου της αναφέροντας «όχι Γρηγόρη μου...εσύ δεν κάνεις τέτοια, κάνεις χειρότερα...Και εκβίασες και καραγκιοζάκος αποδείχτηκες και κατάφερες τη διάλυση της Κ.Ο του Ποταμιού σε αγαστή συνεργασία με τον Αμυρά κατ' εντολήν της Πειραιώς. Καλοφόρετοι και οι δύο εκεί στη ΝΔ! να τους χαίρεστε!».





Όχι Γρηγόρη μου...εσύ δεν κάνεις τέτοια, κάνεις χειρότερα...Και εκβίασες και καραγκιοζάκος αποδείχτηκες και κατάφερες τη διάλυση της Κ.Ο του Ποταμιού σε αγαστή συνεργασία με τον Αμυρά κατ' εντολήν της Πειραιώς. Καλοφόρετοι και οι δύο εκεί στη ΝΔ! να τους χαίρεστε!

73 people are talking about this



Ο Γρηγόρης Ψαριανός αντέδρασε οργισμένα (Action 24) χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την ενέργεια της Φ. Λεομπίλλα και διευκρινίζοντας ότι δεν έφυγε από το κόμμα, αλλά κατέστη ανεξάρτητος, καθώς η αποχώρηση του Γιώργου Αμυρά ήταν εκείνη που διέλυσε την κοινοβουλευτική ομάδα. 

Αιχμές Σεβαστουπόλεως κατά Άδωνι - Χατζηδάκη

Νωρίτερα, το Ποτάμι, μέσω ανακοίνωσης, απάντησε στον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος ζήτησε αποδείξεις ότι Αμυράς και Ψαριανός ανεξαρτητοποιήθηκαν κατ' εντολήν της Ν.Δ. .

«Εκλαμβάνοντας το ενδιαφέρον του ως ειλικρινές, και όχι προσχηματικό, θα του διηγηθούμε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας» αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και συνεχίζει:

"Έχουμε δύο ανθρώπους που παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού λένε συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν, και την Πέμπτη (17 Ιανουαρίου) δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το Σαββατοκύριακο οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ.Γεωργιάδη - και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά, οι

δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ - ο κ.Γεωργιάδης, αλλά και ο κ.Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό.
”Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;”, λοιπόν, κ.Κακλαμάνη – όταν μάλιστα ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα;

Υστερόγραφα:

Επιλέξαμε να απαντήσουμε στον κ.Κακλαμάνη γιατί μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφωνίες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι, ως γιατρός, έχει ισχυρή, μέσα του, την ορθολογιστική σκέψη του επιστήμονα.
“Οι Αμυράς – Ψαριανός έφυγαν κατ΄ εντολή της ΝΔ και ο κ.Δανέλλης κατ΄ εντολή της κυβέρνησης” είναι ο τίτλος που έδωσαν οι δημοσιογράφοι στο επίμαχο θέμα. Παραδόξως πώς, ο κ.Κακλαμάνης δεν ζήτησε στοιχεία για το δεύτερο μέρος της αποκάλυψης, παρότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φανταζόμασταν θα το έβρισκε πιο ενδιαφέρον."

Δεν υπάρχουν σχόλια: