Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Η Τουρκία μειώνει την έκθεσή της σε αμερικανικό χρέος

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Τουρκία μειώνει την έκθεσή της σε αμερικανικό χρέος
Στα χνάρια της Ρωσίας κινείται Τουρκία, η οποία, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εγκαταλείπει απότομα μεγάλο μέρος από το αμερικανικό χρέος που κατείχε.

Σύμφωνα με...
έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, τον Ιούνιο του 2018 η Τουρκία μείωσε σημαντικά το μέρος του αμερικανικού χρέους που κατείχε, από τα 32,6 δισ. δολάρια στα 28,8 δισεκατομμύρια.


Η τάση αυτή εκ μέρους της Άγκυρας ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017, καθώς τότε το ποσό που κατείχε η Τουρκία ανερχόταν στα 61,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μείωση της κατοχής αμερικανικού χρέους από την Τουρκία εμφανίστηκε εν μέσω της απότομης ψύχρανσης των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας. Η απότομη εγκατάλειψη του αμερικανικού χρέους από την Τουρκία φαίνεται να ακολουθεί αντίστοιχες κινήσεις που έχουν γίνει και από τη Ρωσία.

Νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δεν ανήκει πια στον κατάλογο των μεγαλύτερων κατόχων αμερικανικού χρέους, αφού από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο του 2018, εγκατέλειψε το 84% των ομολόγων που κατείχε, τα οποία αντιστοιχούσαν σε 81 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εγκατάλειψη του αμερικανικού χρέους ταυτίστηκε χρονικά με τις σοβαρές οικονομικές κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εναντίον ρωσικής εταιρείας παραγωγής αλουμινίου.

Αυτή τη στιγμή οι τρεις μεγαλύτεροι κάτοχοι αμερικανικού χρέους είναι η Κίνα με 1,18 τρισεκατομμύρια δολάρια, η Ιαπωνία με 1,03 τρισ. και η Βραζιλία με 300 δισεκατομμύρια.

Πηγή: sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια: