Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Ρωγμές σε σπίτια και κατολισθήσεις από τα 5 Ρίχτερ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρωγμές σε σπίτια και κατολισθήσεις από τα 5 Ρίχτερ
Δυνατή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί 34 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Τρικάλων, στην ορεινή περιοχή των Αγράφων κοντά στο...
Μουζάκι Καρδίτσας. Αρχικά αναφέρθηκε ότι ήταν 5,2 Ρίχτερ, αλλά ύστερα το Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο ανακοίνωσε ότι ήταν 5.

Πολλοί κάτοικοι των δύο νομών της δυτικής Θεσσαλίας  βγήκαν έξω από τα σπίτια τους και τα καταστήματα λόγω του σεισμού, που έγινε επίσης αισθητός από την Κέρκυρα μέχρι τη Λαμία και από την Κεφαλονιά μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα. 

Ρωγμές σε κατοικίες, κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα ανεπίσημα, κυρίως στο δήμο Αργιθέας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάμπρο Τσιβόλα.

Ο επικεφαλής του Δήμου της Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής, δήλωσε πως μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερες ζημιές σε κατοικίες, μετά από επικοινωνία που είχε ο ίδιος με το σύνολο των προέδρων του δήμου.

Ο Γιώργος Κωτσός, δήμαρχος Μουζακίου, ανέφερε επίσηςπως έχουν αναφερθεί ρωγμές σε ελάχιστες παλαιές κατοικίες, κυρίως στα ορεινά του δήμου, ενώ οι λίγες κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή.

Ο δήμος Τρικάλων ενημερώνει τους κατοίκους ότι λειτουργούν τέσσερις τηλεφωνικές γραμμές για τους πολίτες (2431351100, 2431351200, 2431032330, 2431020000) προκειμένου να εξυπηρετηθούν σχετικά με προβλήματα. 

Ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, σημείωσε πως θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου, και δεν προκαλεί ανησυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: