Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Μήνυμα «στους ανθρώπους του μόχθου» από το Νεώριο Σύρου

Αλέξης Τσίπρας
«Το στοίχημα της μεταμνημονιακής εποχής δεν είναι απλά να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα αλλά να κερδίσουμε το στοίχημα της...
εργασίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο Νεώριο της Σύρου. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, αφού πρώτα περπάτησε από το λιμάνι προς το δημαρχιακό μέγαρο.

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά της μεταμνημονιακής περιόδου, ο πρωθυπουργός προέταξε το εξής τρίπτυχο: «Βιομηχανική ανασυγκρότηση-Δίκαιη ανάπτυξη-Προστασία της εργασίας». Τόνισε πως «έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε» αλλά «έχουν να γίνουν πολλά ακόμη».



Ο πρωθυπουργός έχοντας στον πυρήνα της ομιλίας του, την ανάκτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στηλίτευσε τη στάση πολιτικών δυνάμεων «που ονειρεύονται κρυφά και φανερά μνημόνια, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να κρατούν δεμένους τους εργαζόμενους και χαμηλά το εργασιακό κόστος».

Τα χρόνια των μνημονίων, «ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου, υπέφερε περισσότερο από τον καθένα. Η εργασία έγινε το μόνο ''εμπόρευμα'', που οι δανειστές δεν επέτρεπαν να διαπραγματευτούν ελεύθερα την τιμή του οι ''πωλητές'' -δηλαδή οι εργαζόμενοι», ανάφερε με νόημα ο Αλ. Τσίπρας και δεσμεύτηκε πως «θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ούτως ώστε το Νεώριο να γίνει μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές μονάδες της χώρας. Με ορίζοντα την επόμενη τριετία να απασχολεί 1000 εργαζόμενους».



Λίγο νωρίτερα, επισκεπτόμενος το δήμαρχο του νησιού, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «η ανάκαμψη δεν θα είναι μόνο στους αριθμούς, αλλά και στους ανθρώπους του μόχθου», υπογραμμίζοντας, έτσι, τον κυβερνητικό στόχο να κερδηθεί το στοίχημα της εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: